Katarina Kieri

Katarina Kieri

(Avtor)

Katarina Kieri je bila rojena leta 1965 v obmorskem mestecu na severu Švedske. Po končanem študiju je bila nekaj časa učiteljica športa, napisala pa je tudi kar nekaj kolumn za časopisa Norrbottens-Kuriren in Norrtelje Tidning. Leta 1993 je izdala svojo prvo pesniško zbirko Slutet sällskap (Zaprta družba), ki sta ji sledili še Om man saknar vingar (Če nimaš kril) in Ur mitt lyckliga liv (Iz mojega srečnega življenja). Čeprav je bolj znana kot pesnica,  se uveljavlja tudi na področju leposlovja. Roman Ne ravno grški bog je njeno prvo, in tudi že nagrajeno, mladinsko delo, ki je izšlo leta 2002. Živi v kraju Norrtälje na Švedskem.
Za več informacij o pisateljici in njenih knjigah obiščite http://www.katarinakieri.se/
 

Nagrade

  • 1999 – Rubus arcticus
  • 2003 – Nagrada Rabén & Sjörgen za najboljši prvenec za delo Ne ravno grški bog
  • 2004 – Hans Petersonstipendiet in Tidningen VI: s litteratirpris ter Augustpriset za delo Dansar Elias? Nej!
  • 2006 – Stipendium ur Lena Vendelfelts minnesfond in Lundequistska bokhandelns litteraturpris za delo Vem vågar sommaren?
  • 2012 – Astrid Lindgren-priset in Norrbottensakademiens SKUM-pris

Bibliografija

  • Slutet sällskap – 1993
  • Om man saknar vingar – 1996
  • Ur mitt lyckliga liv – 2000
  • Ne ravno grški bog (Ingen grekisk gud, precis) – 2002
  • Födelsedagsmamman – 2003
  • Dansar Elias? Nej! – 2004
  • Den röda fläcken på fastighetsmäklarens hals – 2005
  • Vem vågar sommaren? – 2006
  • Majas morsas kompis sambo - och andra noveller – 2007
  • Klart som korvspad, Astrakan – 2008
  • Det snöar, Astrakan –2009
  • Vilken fullträff, Astrakan – 2010
  • I det här trädet – 2010
  • Morbror Knuts sorgsna leende – 2010
  • Mellan dig och dig – 2012
  • Månkan och jag har en hemlighet – 2014
 
Ne ravno grški bog

Ne ravno grški bog

Katarina Kieri