Kate Constable

Kate Constable

(Avtor)

Kate Constable (1966) je avstralska pisateljica. S šestimi leti so se z družino preselili na Papuo Novo Gvinejo zaradi očetove službe (bil je pilot). Ta izkušnja jo je navdušila nad knjigami: televizije niso imeli, v bližini, kjer so živeli, pa je bila knjižnica, v katero je Kate zelo rada zahajala. Na Melbourne University je diplomirala iz umetnosti in prava, zaposlila pa se je v podjetju Warner Music kot asistentka v tajništvu, tržnica in receptorka. V začetku 90. letih je začela s pisanjem kratkih zgodb, ampak nato se je ogrela za pisanje fantazijskih knjig. Najbolj znana je trilogija Tremarisovi spevi.

Nagrade

  • 1996 - 2. nagrada izbora za najboljšo kratko zgodbo
  • 2002 – ALA “Amelia Bloomer Project” Award in nominacija za Georgia Peach Award za delo Devet moči Tremarisa
  • 2003 – CBCA Notable Book (Older Readers) za delo The Waterless Sea
  • 2007 - Nominacija za Aurealis Award za najboljši mladinski roman (2007) za delo The Taste of Lightning
  • 2009 - Finalistka za PM's Literary Awards (Children's Fiction), Aurealis Awards (Best Children's Long Fiction) in Speech Pathology Book of the Year Awards (Upper Primary) za delo Cicada Summer
  • 2009 - Children's Peace Literature Award za delo Winter of Grace
  • 2011 - CBCA Book of the Year (Younger Readers), Patricia Wrightson Award (Children's Literature) in NSW Premier's Literary Award ter finalistka za WA Premier's Literary Awards (Young Adult) in Adelaide Festival Awards for Literature (Children's Literature) za delo Crow Country

Bibliografija

Tremarisovi spevi
  • Devet moči Tremarisa (The Singer of All Songs) – 2004
  • The Waterless Sea – 2005
  • The Tenth Power – 2006
  • Tremarisovi spevi (Chanters of Tremaris Trilogy) (celotna trilogija) – 2009
Drugi romani
  • The Taste of Lightning – 2007
  • Always Mackenzie – 2008
  • Cicada Summer – 2009
  • Winter Grace – 2009
  • Dear Swoosie – 2010
  • Crow Country – 2011
  • New Guinea Moon – 2013
Kratka zgodba
  • Graham Remains – 1993

 
Devet moči Tremarisa

Devet moči Tremarisa

Kate Constable