Kristin Butcher

Kristin Butcher

(Avtor)

Kristin Butcher je kanadska pisateljica in recenzentka mladinskega leposlovja. Najprej je bila učiteljica, od leta 1997 pa se je popolnoma posvetila pisanju. Zase pravi, da je zelo pozitivna oseba, ki obožuje ples, smeh in duhovite ljudi. Rada obiskuje šole in knjižnice, kjer prireja delavnice pisanja za otroke in odrasle. Je tudi članica kanadskega združenja pisateljev (Writers’ Union of Canada). Ker je učila tako osnovnošolske kot srednješolske otroke, so njene knjige namenjene vsem bralcem od sedmega do osemnajstega leta starosti. Njena dela so bila toplo sprejeta in so prejela veliko nagrad.
Za več informacij o pisateljici in njenih knjigah obiščite http://www.kristinbutcher.com/
 




Nagrade

  • 1998 - Regijska zmagovalka na OLA Silver Birch Award za delo The Runaways
  • 2002 - OLA Best Bet Book za delo Cairo Kelly And The Mann in za The Gramma War
  • 2003 - Tretje mesto za Chocolate Lily Award za delo The Gramma War
  • 2004 - Nominacija za Red Cedar Award za delo The Gramma War
  • 2004 - Nominacija za Chocolate Lily Award in nominacija za Manitoba Young Readers’ Choice Award za delo Cairo Kelly And The Mann
  • 2006 - Chocolate Lily Award za delo Zeejev način
  • 2010 - Finalistka za Sheila Egoff Award za delo Return To Bone Tree Hill
  • 2010 - Nominacija za Silver Birch Award za delo Pharaos And Foot Soldiers: One Hundred Ancient Egyptian Jobs You Might Have Desired Or Dreaded
  • 2011 - Nominacija za Chocolate Lily Award za delo Zach & Zoe – The Bully And The Beagle
  • 2011 – Nominacija za Red Cedar Award in nominacija za Diamond Willow Award za delo Zach & Zoe And The Bank Robber
  • 2012 – Nominacija za Hackmatack Award za delo Zach & Zoe – The Bully And The Beagle
  • 2014 – Nominacija za YALSA Quick Pick za delo Caching in
 

Bibliografija

  • The Runaways – 1997
  • The Tomorrow Tunnel – 1999
  • The Gramma War – 2001
  • Summer Of Suspense – 2002
  • Cairo Kelly And The Mann – 2002
  • The Hemingway Tradition – 2002
  • The Trouble With Liberty – 2003
  • Zeejev način (Zee’s Way) – 2004
  • Chat Room – 2006
  • Zach & Zoe And The Bank Robber – 2008
  • Zach & Zoe – The Bully And The Beagle – 2009
  • Pharaos And Foot Soldiers: One Hundred Ancient Egyptian Jobs You Might Have Desired Or Dreaded – 2009
  • Return To Bone Tree Hill – 2009
  • The Last Superhero – 2010
  • Cheat – 2010
  • Zach & Zoe And The River Rescue – 2011
  • Caching in – 2013
  • Truths I Learned from Sam – 2013
  • Cabin girl – 2014 
Zeejev način

Zeejev način

Kristin Butcher