Nicholas Sparks

Nicholas Sparks

(Avtor)

Nicholas Sparks se je rodil v Omahi, Nebraska, leta 1965 kot drugi izmed treh otrok. Njegove korenine segajo v Nemčijo, na Češko, v Veliko Britanijo in na Irsko. V mladosti se je z družino veliko selil po Združenih državah Amerike. Bil je odličen športnik, diplomiral je na University of Notre Dame. Svojo poklicno pot je začel kot prodajni zastopnik, imel je tudi majhno obrtno podjetje.
Že prva knjiga, ki jo je napisal, Beležnica, je postala uspešnica. Enako velja za vse nadaljnje, ki so tudi na lestvici New York Timesa dosegle prvo mesto: Beležnica, Usodni ovinek, Rešitev, Viharna noč in Pravi čudež. Napisal je romane Ljubezen v steklenici, Nepozabni sprehod, Varuh, Poroka in ganljivo avtobiografijo Trije tedni z mojim bratom, pod katero se je podpisal skupaj z bratom Micahom. Vse njegove knjige so postale mednarodne uspešnice in so prevedene v več kot trideset jezikov. Po Ljubezni v steklenici, Nepozabnem sprehodu, Beležnici in še kar nekaj drugih delih so posneli uspešne filme. Nicholas Sparks živi z ženo in petimi otroki v Severni Karolini.

Za dodatne podatke obiščite www.nicholassparks.com.

Nagrade

  • Uvrstitev na lestvico bestsellerjev New York Timesa
Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam