Nicholas Sparks

Nicholas Sparks

(Avtor)

Nicholas Sparks se je rodil v Omahi, Nebraska, leta 1965 kot drugi izmed treh otrok. Njegove korenine segajo v Nemčijo, na Češko, v Veliko Britanijo in na Irsko. V mladosti se je z družino veliko selil po Združenih državah Amerike. Bil je odličen športnik, diplomiral je na University of Notre Dame. Svojo poklicno pot je začel kot prodajni zastopnik, imel je tudi majhno obrtno podjetje.
Že prva knjiga, ki jo je napisal, Beležnica, je postala uspešnica. Enako velja za vse nadaljnje, ki so tudi na lestvici New York Timesa dosegle prvo mesto: Beležnica, Usodni ovinek, Rešitev, Viharna noč in Pravi čudež. Napisal je romane Ljubezen v steklenici, Nepozabni sprehod, Varuh, Poroka in ganljivo avtobiografijo Trije tedni z mojim bratom, pod katero se je podpisal skupaj z bratom Micahom. Vse njegove knjige so postale mednarodne uspešnice in so prevedene v več kot trideset jezikov. Po Ljubezni v steklenici, Nepozabnem sprehodu, Beležnici in še kar nekaj drugih delih so posneli uspešne filme. Nicholas Sparks živi z ženo in petimi otroki v Severni Karolini.
Za dodatne podatke obiščite www.nicholassparks.com.
 

Nagrade

  • Uvrstitev na lestvico bestsellerjev New York Timesa
 

Bibliografija

  • Beležnica (The Notebook) – 1996
  • Ljubezen v steklenici (Message In A Bottle) – 1998
  • A Walk To Remember – 1999
  • The Rescue – 2000
  • Usodni ovinek (A Bend In The Road) – 2001
  • Viharna noč (Nights In Rodanthe) – 2002
  • The Guardian – 2003
  • The Wedding – 2003
  • Trije tedni z mojim bratom (Three Weeks With My Brother) – 2004
  • Pravi čudež (True Believer) – 2005
  • At First Sight – 2006
  • Dragi John (Dear John) – 2007
  • Izbira (The Choice) – 2007
  • The Lucky One – 2008
  • Poslednja pesem (The Last Song) – 2009
  • Safe Haven – 2010 
  • The Best of Me – 2011
  • The Longest Ride – 2013
Pravi čudež

Pravi čudež

Nicholas Sparks