Pam Withers

Pam Withers

(Avtor)

Pam Withers je bila koordinatorka poletnih taborov, inštruktorica kajakaštva na divjih vodah in vodja raftanja. Kadar ne potuje po Severni Ameriki in predava po šolah, uživa doma z možem in najstniškim sinom v Vancouvru v Kanadi. Sicer pa je tudi avtorica športno-pustolovskih romanov Camp Wild, Raging River, Peak Survival, Adrenalin Ride in Skater Stuntboys itd. (v slovenščino je zaenkrat preveden samo roman Do zadnjega diha (Breathless)). Knjige, ki opisujejo razne ekstremne športe, bodo privlačile predvsem mladeniče. Poleg številnih pustolovščin pa avtorica v zgodbah prikaže razvijajoče se prijateljstvo med glavnima junakoma Jakom in Petrom. 
Njene knjige so prejele številne nagrade in bile prevedene v več jezikov.

Nagrade

  • 2000 – Brian Creer Awards za zasluge za delo z mladimi v sodelovanju z Whitewater Kayaking Association of British Columbia
  • 2001 – Zmagovalka za najboljšo kratko zgodbo na British Columbia Festival of the Arts 
  • 2002 – Dve 2. nagradi na natečaju Toastmasters International Area 71 za javno nastopanje
  • 2004 – Nominacija za Manitoba Young Readers' Choice in Willow Awards (Saskatchewan Young Readers' Choice) za delo Raging River
  • 2005 – Canadian Children's Book Centre "Our Choice" list za delo Adrenalin Ride
  • 2006 – Chocolate Lily Award in finalistka za Manitoba Young Readers' Choice Award za delo Peak Survival
  • 2007 – Finalistka za Chocolate Lily Award za delo Surf Zone
  • 2011 – ForeWord Reviews Book of the Year Silver award in youth adult fiction, Junior Library Guild Selection, Honourable mention for a young adult book in the Ontario Library Association's list za delo First Descent
  • 2012 – Silver Nautilus Book Award za delo First Descent
  • 2013 – Nominacija za Red Maple Award za delo First Descent
 
 

Bibliografija

  • Raging River – 2003
  • Adrenalin Ride – 2004
  • Peak Survival – 2004
  • Camp Wild – 2005
  • Skater Stuntboys – 2005
  • Do zadnjega diha (Breathless) – 2005
  • Dirt Bike Daredevils – 2006
  • Vertical Limits – 2006
  • Surf Zone – 2006
  • Daredevil Club – 2006
  • Mountainboard Maniacs – 2007
  • BMX Tunnel Run – 2007
  • Wake's Edge – 2007
  • Going Vertical – 2008
  • Paintball Island – 2011
  • First Descent – 2011
  • Jump-Starting Boys – 2013 
  • Paintball Island – 2014
 
Do zadnjega diha

Do zadnjega diha

Pam Withers