Richard Scrimger

Richard Scrimger

(Avtor)

Richard Scrimger se je rodil leta 1957 v Montrealu v Kanadi, odraščal pa je v Torontu. Po diplomi iz angleščine in zgodovine na Univerzi v Torontu je leto dni potoval po Evropi in delal kot natakar.
Zares je začel pisati, ko je postal očka in ostal doma. Takrat je spoznal, da ima čas za pisanje, ko malčki spijo. Največ piše za otroke in mladino, ustvaril pa je tudi nekaj del za odrasle. Zaščitni znak njegovega pisanja je humor: 'Zame je humor kot pot. Če tečeš naokoli, se boš spotil.' Z ženo in štirimi otroki živi v mestu Cobourg – prav tja je postavljeno tudi dogajanje v romanu Nos z Jupitra. Poleg pisateljevanja pa še predava bodočim pisateljem na Humber Collegeu v Torontu. Njegova dela so bila večkrat nagrajena in prevedena v več tujih jezikov.

 
 Za več informacij o avtorju in njegovih knjigah obiščite http://www.scrimger.ca

Nagrade

  • 1999 – Mr. Christie Award za delo Nos z Jupitra
  • 2000 – Pacific Northwest Reader's Choice Honour Book 
  • 2000 – Nominacija za Silver Birch Award za delo Nos z Jupitra
  • 2001 – Nominacija za Silver Birch Award za delo The Way To 
  • 2002 – Nominacija za Silver Birch Award in nominacija za Hackmatack za delo A Nose For Adventure
  • 2003 – Najboljša otroška knjiga po izboru Canadian Toy Testing Council za delo Nos z Jupitra
  • 2004 – Nominacija za Hackmatack za delo The Boy From Earth
  • Nominacija za Red Cedar Award (leta 2001 za delo Nos z Jupitra in potem še leta 2002, 2004 in 2005)

Bibliografija

Romani za otroke
  • The Way To Schenectady – 1998
  • Of Mice & Nutcrackers – 2001
  • From Charlie's Point Of View – 2005
  • V sotesko (Into The Ravine) – 2007
  • Me And Death – 2010
  • Ink Me – 2012
  • Zomboy – 2014
  • Viminy Crowe's Comic Book – 2014
Zbirka Nos z Jupitra
  • Nos z Jupitra (The Nose From Jupiter) – 1998
  • A Nose For Adventure – 2000
  • Noses Are Red – 2002
  • The Boy From Earth – 2004

Romani za odrasle
  • Crosstown – 1996
  • Still Life With Children – 1997
  • Mystical Rose – 2000
Slikanice
  • Bun Bun's Birthday – 2001
  • Princess Bun Bun – 2002
  • Eugene's Story – 2003

 
V sotesko

V sotesko

Richard Scrimger

Nos z Jupitra

Nos z Jupitra

Richard Scrimger