Robin Stevenson

Robin Stevenson

(Avtor)

Robin Stevenson se je rodila v Angliji, pri njenih sedmih letih pa se je družina preselila v Ontario v Kanadi. Že kot deklica je bila stalna obiskovalka mestne knjižnice. Pravi, da nima najljubše knjige, saj prebere vse, kar lahko kupi, dobi ali si izposodi. Poleg branja zelo rada potuje, zlasti v Avstralijo, na Novo Zelandijo, v Evropo, Afriko in Jugovzhodno Azijo. Eno leto je jadrala tudi okoli Bahamov, te izkušnje pa je vpela v zgodbo romana A Thousand Shades of Blue. Pisateljica, po poklicu socialna delavka, živi z možem in sinom v Victorii v Britanski Kolumbiji.  

Nagrade

  • 2008 – Najboljša knjiga za otroke in mladino po mnenju Canadian Children's Book Centra za delo Out Of Order 
  • 2009 - Najboljša knjiga za otroke in mladino po mnenju Canadian Children's Book Centra za delo Out Of Order za deli Ne brez boja in Impossible Things in nominacija za Diamond Willow in Chocolate Lily, ter finalistka Sheila A. Egoff Children’s Literature Prize za delo A Thousand Shades Of Blue in Canadian Children’s Book Centre– Best Books for Young Adults za delo Ne brez boja
  • 2010 – Nominacija za BC Book Prizes za delo Inferno in Canadian Children’s Book Centre “Best Books” za delo A Thousand Shades Of Blue in Rainbow List (Recommended books with GLBTQ content), Sheila A. Egoff Children’s Literature Prize finalist (BC Book Prizes), Resource Links “The Year’s Best za delo Inferno
  • 2011 – Canadian Children’s Book Centre “Best Books” in Chocolate Lily award nominee za delo Ben's Robot in delo Liars and Fools
  • 2012 – Junior Library Guild Selection za delo Hummingbird Heart
  • 2013 – Bank Street College of Education Best Children’s Books za delo Hummingbird Heart in CCBC Best Books, OLA Best Bets, Resource Links “The Year’s Best” za delo Record Breaker 
  • 2014 – Silver Birch Award, finalistka za Sheila A. Egoff Children’s Literature Prize in nominacija za Chocolate Lily Award za delo Record Breaker

Bibliografija

  • Out Of Order – 2007
  • Impossible Things – 2008
  • Dead In The Water – 2008
  • A Thousand Shades Of Blue – 2008
  • Ne brez boja (Big Guy) – 2008
  • In The Woods – 2009
  • Inferno – 2009
  • Ben's Robot – 2010
  • Liars And Fools – 2010
  • Ben the Inventor – 2011
  • Escape Velocity – 2011
  • Outback – 2011 
  • Hummingbird Heart – 2012 
  • Attitude – 2013 
  • Damage – 2013
  • Record Breaker – 2013 
  • The World Without Us – 2015 
Ne brez boja

Ne brez boja

Robin Stevenson