Sally Gardner

Sally Gardner

(Avtor, Ilustrator)

Sally Gardner se je rodila v Londonu. V zgodnjih otroških letih so ugotovili, da ima hudo obliko disleksije. Do štirinajstega leta starosti ni znala ne brati ne pisati. Zamenjala je več osnovnih šol, dokler je niso vpisali v šolo s prilagojenim programom, kjer je zelo hitro napredovala. Nato se je kot štipendistka vpisala na London Art College, kjer se je izučila za oblikovalko kostumov. Po rojstvu dvojčic in sina se je začela ukvarjati z ilustriranjem, kasneje pa s pisanjem slikanic in kratkih zgodb s primesmi pravljičnosti in čarovništva. Njena dela so bila večkrat nagrajena in prevedena v več kot dvaindvajset jezikov. Jaz, Koriandra je njena prva knjiga za malo starejše bralce, hkrati pa tudi avtoričina prva, prevedena v slovenski jezik.
Za več informacij o pisateljici in ilustratorki obiščite http://www.sallygardner.net/
 

Nagrade

  • 2003 – Bronasta nagrada Nestlé Children's Book Prize in Kids' Club Award za delo The Countess's Calamity
  • 2005 – Dobitnica Nestlé Children's Book Prize Gold Award in nominacija za Carnegie Medal za delo Jaz, Koriandra
  • 2006 – Finalistka za British Children's Book of the Year za delo Jaz, Koriandra
  • 2007 – Stockton Children's Book of the Year 2007 za delo Jaz, Koriandra
  • 2012 – Costa Book Awards (children's category) za delo Maggot Moon
  • 2013 – Carnegie Medal za delo Maggot Moon

Bibliografija

  • Jaz, Koriandra (I, Coriander) – 2005
  • The Red Necklace – 2007
  • The Silver Blade – 2008
  • The Double Shadow – 2011
  • Maggot Moon – 2012
  • Wings & Co Book One: Operation Bunny – 2012
  • Wings & Co Book Two: Three Pickled Herrings – 2012
  • Tinder – 2013 
Zbirke:
  • Tales from the Box: The Little Nut Tree – 1993, Boolar’s Big Day Out – 2003, The Countess’s Calamity – 2003, A Hoof In The Door – 2005
  • Magical Children Series: The Strongest Girl in the World – 1999, The Smallest Girl Ever – 2000, The Boy Who Could Fly – 2001, The Invisible Boy – 2002, The Boy with the Magic Numbers – 2003, Magical Children – 2004, The Boy with the Lightning Feet – 2006, Lucy Willow – 2006, Magical Kids: The Invisible Boy and the Strongest Girl in the World – 2007, Magical Kids II: The Smallest Girl Ever and The Boy Who Could Fly – 2008
Slikanice - (kot avtorica in ilustratorka):
  • My Little Princess – 1994
  • The Fairy Catalogue – 2000
  • The Fairy Tale Catalog – 2001
  • The Glass Heart – 2001
  • Mummy, Don’t Go Out Tonight – 2002
  • Fairy Shopping – 2003
  • The Button Book – 2006
  • Cinderella – 2011
  • Sleeping Beauty – 2011
  • Snow White – 2011
  • The Frog Prince – 2011
  • The Princess and the Pea – 2011
 
Rdeča ogrlica

Rdeča ogrlica

Sally Gardner

Jaz, Koriandra

Jaz, Koriandra

Sally Gardner