Siobhán Parkinson

Siobhán Parkinson

(Avtor)

Siobhán Parkinson (1954) je irska pisateljica. Dokončala je študij angleške književnosti in nemškega jezika na Trinity Collegeu v Dublinu, nato pa še doktorirala iz poezije Dylana Thomasa. Trenutno dela kot urednica in založnica pri Little Island, bila je tudi sourednica IBBY-jeve revije Bookbird in urednica Inisa, ki ga izdaja Children’s Book Ireland (CBI). Bila je članica uprave na CBI-ju in bila je vključena v CBI-jevo skupino za obnovo nagrade Bisto Book Of The Year Award. Na Marino Institute Of Education tudi poučuje kreativno pisanje. Leta 2010 ji je irska predsednica Mary McAleese podelila srebrno medaljo Laureate na nÓg – to je priznanje za ugledne pisatelje ali ilustratorje, ki ga je osnoval Arts Council Of Ireland leta 2010, nagrajenec pa poskuša v obdobju dveh let izboljšati kvaliteto mladinske literature. Siobhán Parkinson si bo še posebej prizadevala, da bodo vsi otroci dobili dostop do knjižnic in knjig.

Parkinsonova objavlja knjige od leta 1992. Piše za mlade in odrasle, njene knjige so bile večkrat nagrajene in prevedene v veliko tujih jezikov. Ker ima težave z vidom, pri svojem delu uporablja računalnik in zvočne knjige.

Za več informacij je na voljo avtoričina spletna stran: http://www.siobhanparkinson.com/index.html

Nagrade

  • Bisto Book Of The Year Award (1997) za delo Sestre … ni šans
Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam