Stephen Law

Stephen Law

(Avtor)

Stephen Law je svojo poklicno pot začel kot poštar. Veliko je bral in nato se je uspel vpisati na študij filozofije na Mestno univerzo v Londonu (The City University). Po diplomi je prejel štipendijo za nadaljevanje študija na Univerzi Oxford (Oxford University), kjer je doktoriral. Najprej je predaval na oxfordskih visokih šolah, sedaj pa je redni profesor filozofije na Heythrop Collegeu na Univerzi v Londonu.
Poleg filozofije ga zanima mnogo drugih stvari. Še vedno živi v Oxfordu z ženo in dvema hčerama,  igra na tolkala v lokalnih džezovskih in latino ansamblih ter obožuje plezanje, zlasti v Alpah.

Nagrade

  • 2009 – Mindelheim Philosophy Prize (2009) za nemški prevod dela The Philosophy Gym

Bibliografija

  • Modrijanovi zapiski: prvi koraki v filozofijo (The Philosophy Files I) – 2000
  • Philosophy Rocks! – 2002 
  • The Philosophy Files II – 2006
  • The Outer Limits: More Mysteries From The Philosophy Files – 2003
  • The Philosophy Gym – 2003
  • The XMas Files – 2003
  • The War For Children's Minds – 2006
  • Philosophy (Eywitness Companion Guides) – 2007
  • The Great Philosophers – 2008
  • Israel, Palestine and Terror – 2008
  • Really, Really Big Questions – 2009 
  • 30-Second Philosophies – 2010 
  • Humanism: A Very Short Introduction – 2011 
  • Believing Bullshit: How Not to Get Sucked into an Intellectual Black Hole – 2011