Vivienne Joseph

(Avtor)

Vivienne Joseph je novozelandska pisateljica in pesnica za otroke. Diplomirala je na Massey University. Delala je kot veterinarska pomočnica na mlekarski kmetiji, nato kot prodajalka knjig in založniška prodajna predstavnica, novinarka, recenzentka otroških knjig pri NZ Listener, scenaristka radijskega programa Grandpa's Place ter pisateljica zgodb, iger in člankov za revijo School Journal. Poleg lastnega pisanja knjig poučuje tudi kreativno pisanje otroke in odrasle. Že za prvo objavljeno knjigo A Desirable Property (1984) je prejela knjižno nagrado, sledili so še druga priznanja in prevodi v tuje jezike. Že več kot dvanajst let živi na Kapiti Coast in ima dve hčerki ter enega sina.
 

Nagrade

  • 1980 – Zmagovalka na Air NZ Australasian short story competition
  • 1985 – First Book Of Poetry Award za delo A Desirable Property
  • 2001 – Častno priznanje UNESCOve nagrade za otroško in mladinsko literaturo v kategoriji strpnosti in miru za delo The A. O. K. Project
  • 2003 – Finalistka New Zealand Post Book Awards For Children And Young Adults in uvrstitev med najuglednejše knjige za odrasle za delo Ta tanka črta
  • 2007 – Zmagovalka na Whangarei Northern Advocate National Short Story Competition
  • 2009 – Zmagovalka na Whakatane Friends of the Library National Short Story Competition

Bibliografija

  • A Desirable Property – 1984
  • Worlds Apart – 1996
  • Raindancer – 1998
  • The A. O. K. Project – 1999
  • Ta tanka črta (The Thin Line) – 2002
Slikanice:
  • New Tricks – 1994
  • The Penguin's Day Out – 1997
  • A Very Clever Possum – 1999
  • Ugly Mug – 2000
  • Baby Bumble And The Sock Pirates – 2001
  • In The Spring – 2002
 
Ta tanka črta

Ta tanka črta

Vivienne Joseph