Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer

(Avtor)

Vlasta Nussdorfer je ženska z velikim občutkom za pravičnost, a tudi za dobro. Zlasti slednje je vzela kot svoj življenjski »dodatek« – delati dobro, delati za nebogljene, siromašne, zapostavljene in bolne. Leta 1977 je diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani, leto kasneje postala pripravnica na ljubljanskem okrožnem državnem tožilstvu, po pravosodnem izpitu leta 1980 namestnica javnega tožilca, ob reorganizaciji tožilstva okrožna državna tožilka, leta 2002 vodja oddelka za mladoletniško, družinsko in spolno kriminaliteto na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani, 2003 višja državna tožilka in leta 2012 vrhovna državna tožilka na Vrhovnem državnem tožilstvu Republike Slovenije. Šest let je predsedovala Društvu državnih tožilcev Slovenije in pred devetimi leti ustanovila Beli obroč Slovenije, društvo za pomoč žrtvam kaznivih dejanj.

Poklicno soočena z nasiljem v družini, zlorabo otrok in z najtemnejšimi platmi našega življenja se je z vsem tem spoprijela tudi kot človek, ki sicer verjame v pravično kaznovanje storilcev najhujših kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, a tudi ve, da žrtve potrebujejo še kaj več: zaščito in vsestransko pomoč. To pa je tisto več, kar Vlasto Nussdorfer, tožilko, loči od Vlaste Nussdorfer, humanistke, ženske, ki svoje poklicne izkušnje spreminja v poslanstvo Dobrega in Lepšega. (Vinko Vasle).

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam