Wendy Orr

Wendy Orr

(Avtor)

Pisateljica Wendy Orr živi s svojo družino v Avstraliji. Rodila se je v Kanadi in odraščala v različnih krajih Severne Amerike in Francije v družbi številnih živalskih prijateljev. Nekoč, ko so z družino pluli novemu domu naproti, so njeni psi nosili rešilne jopiče, morski prašički pa so morali ostati v svojih kletkah. Na počitnicah v Angliji je spoznala bodočega moža, s katerim sta se preselila v Avstralijo. Nekaj časa je delala kot delovna terapevtka, leta 1986 pa se je resno začela ukvarjati s pisanjem. Navdih jemlje iz svojega življenja in dosedanjih izkušenj, nekaj knjig pa je tudi povsem domišljijskih. Njeno najbolj znano delo je Nimin otok, po katerem je bil posnet tudi film z igralko Jodie Foster v vlogi Aleks. Wendy je avtorica več nagrajenih knjig za otroke in mladostnike.
Za več informacij o pisateljici in njenih knjigah obiščite: 
http://www.wendyorr.com/main/page_home.html 


Nagrade

  • Familiy Therapy Award (1994), knjiga leta za mlade bralce po izboru Children's Book Council of Australia (1995) in Children's Crown Award (2002–2003) za delo Ark In The Park
  • Častni naziv najboljše knjige za starejše bralce Children's Book Council of Australia (1997), Family Therapy Award (1997) in Maine Student Book Award (1998–1999) za delo Peeling The Onion
  • West Australian Young Readers' Book Award – WAYRBA (2001), uvrstitev med najboljše knjige leta 2001 po izboru dnevnika Los Angeles Times, A Parent's Guide 2001 Children's Media Award  za delo Nimin otok
  • Najboljša knjiga leta po izboru Bank Streeta (2007) za delo Mokie And Bik
  • Finalistka za Speech Pathology Australia Awards (2011) in CBCA Notable Book (2012) Australia za delo Raven's Mountain
 

Bibliografija

Romani
  • Bad Martha – 1991
  • Leaving It To You – 1992
  • Pegasus And Ooloo Mooloo – 1993
  • The Wedding – 1993
  • The Train To The City – 1993
  • A Light In Space – 1994
  • Yasou Nikki – 1996
  • Dirt Bikes – 1996
  • Peeling The Onion – 1996
  • Paradise Place – 1997
  • Fighting Back – 1998
  • Paradise Gold – 1999
  • Nimin otok (Nim's Island) – 2000
  • The House At Evelyn's Pond – 2002
  • Spook's Schack – 2003
  • Mokie And Bik – 2007
  • Nim At Sea – 2008
  • Mokie And Bik Go To Sea – 2009
  • One Night – 2009
  • Raven's Mountain – 2011
  • Mokie and Bik in a House-on-the-Ground – 2012 
  • NIM'S ISLAND: Excellent Stuff to Make, Cook, Read, Do – 2012 
  • Rainbow Street Pets – 2013 
  • The Nim Stories – 2013 
 
  • Rainbow Street Shelter Series: Lost Dog Bear – 2011, Missing! A Cat Called Buster – 2011, Wanted! A Guinea Pig Called Henry – 2012, Abandoned! A LionCalled Kiki – 2012, Stolen! A Pony Called Pebbles – 2012, Discovered! A Beagle Called Bella – 2013
Slikanice
  • The Tin Can Puppy – 1993
  • Ark In The Park – 1994
  • The Bully Biscuit – 1996
  • Super Doopers: Alroy's Very Nearly Clean Bedroom – 1997
  • Too Much Stuff – 2006

 
Nimin otok

Nimin otok

Wendy Orr