Brez
Print Facebook Janja Vidmar

Brez

21,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi manj kot 50 kosov
V košarico
Poštnina je brezplačna
  • Zlata paličica 2010 za najboljše mladinsko dramsko besedilo

Knjiga je posebna in izvirna – v knjigi sta namreč združeni dve besedili, prozno in dramsko, čeprav je knjiga namenjena predvsem tistim najstniškim bralcem, ki neradi berejo.

Zgodba je zastavljena problemsko: protagonist Simon ima težave z zakonom – ropa telefone in podobno ter jih preprodaja. Kakršen oče, takšen sin – prvi namreč sedi v zaporu, Simonova mama pa ima novega. Za po vrhu je Simon zaljubljen v Lejlo, ki pa njegovih dejanj ne tolerira … Besedilo Brez je dinamično in sestavljeno iz številnih napetih situacij, tako akcijskih kot bolj “statičnih”, s čimer so mišljena družinska soočenja in dialogi med Simonom in Lejlo, ki so zapisani v prepričljivem in živahnem pogovornem, s slengom začinjenim jeziku. Kljub zvečine resnemu in napetemu vzdušju pa v besedilu na pravih mestih ne manjkajo tudi posrečene, izvirne in duhovite formulacije, ki znajo biti avtoričina specialiteta. Na natečaju za izvirno dramsko besedilo za otroke in mladino, ki ga je razpisalo Lutkovno gledališče Ljubljana, je Janja Vidmar za mladinsko dramo Brez prejela prvo nagrado.

Izid knjige je finančno podprla Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 184 strani
Dimenzije: 110 mm x 180 mm x 11 mm
ISBN 13: 9789612720421
Datum izdaje: maj 2011

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam