Coprnica pod gradom
Print Facebook Sebastijan Pregelj

Coprnica pod gradom

26,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Martin je oproda znamenitega Janeza Vajkarda Valvasorja. V prvem delu nove knjižne zbirke spoznamo življenje na gradu Bogenšperk, kjer so zbrani številni učenjaki in obrtniki. Njihovo delo zmoti novica o pobegli čarovnici, kmalu zatem izgine kuharičina hči Katarina. Možje organizirajo iskanje in skupaj se odpravijo z gradu, le Martin odide po svoje.

Po izjemno uspešni seriji Zgodbe s konca kamene dobe, ki se dogaja v času koliščarjev, je Sebastijan Pregelj začrtal novo serijo. Postavlja jo v čas Valvasorja in ima podlago v zgodovini (slovenskih krajev), ki pa je domišljijsko pregnetena v napete prigode. Bralec sledi prvoosebni pripovedi Valvasorjevega mladega oprode Martina, ki učenega moža spremlja na raziskovanjih, kjer vidi in sliši marsikaj nenavadnega, nedoumljivega in tudi strašljivega. V prvi knjigi se posveti čarovnicam in lovu nanje ter izpiše napeto pustolovščino, ki jo sklene s poučnim dodatkom.

Odlična knjiga in zbirka tako za ljubitelje starih časov kot brezčasnih pustolovščin.

 

Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Ilustrator: Jure Engelsberger
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
Priporočena starost: 8+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 112 strani
Dimenzije: 160 mm x 230 mm x 15 mm
ISBN 13: 9789612725891
Datum izdaje: november 2022

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam