-10% popusta v času sejma. Vpišite kodo SEJEM10
Sebastijan Pregelj

Sebastijan Pregelj

(Avtor)

Sebastijan Pregelj je slovenski pisatelj, rojen 1970 v Ljubljani. Diplomiral je iz zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Od leta 1991 objavlja svoje zgodbe v literarnih revijah. Izdal je 4 zbirke kratke proze in 6 romanov. S štirimi romani je bil finalist za nagrado Kresnik - nagrado za najboljši roman leta, ki jo podeljuje časnik Delo. Prevodi njegovih romanov redno izhajajo tudi v nemškem jeziku. V sodelovanju z Gašperjem Troho je nastal vodnik Literarne poti Ljubljane, ki je izšel tudi v angleškem prevodu.
Od leta 2014 nastajata seriji zgodb za mlajše bralce. Zgodbe s konca kamene dobe so postavljene v čas koliščarjev, dogodivščine duha Babujana in prijateljev pa se dogajajo tu in zdaj. Oba dela Babujana sta izšla tudi v nemškem prevodu. Prvi del Zgodb s konca kamene dobe, knjiga Deček Brin na domačem kolišču, je bila 2017 nominirana za desetnico, nagrado, ki jo DSP podeljuje za najboljše otroško oziroma mladinsko delo.
Pregelj je član Društva slovenskih pisateljev. Živi in dela v Ljubljani.

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam