Coprniški muc
Print Facebook Svetlana Makarovič

Coprniški muc

22,50 EUR (trda vezava)
Na zalogi manj kot 50 kosov
V košarico
Poštnina je brezplačna

Coprniški muc je sodobna pravljica, napisana v verzih. Avtorica Svetlana Makarovič je poskrbela za pestro pripoved v rimah, ilustratorka Andreja Peklar pa je ilustrirala pesnitve in oblikovala knjigo v sodobno likovno podobo.

Zgodba govori o strašni čarovnici in njenem črnem mucku. Čarovnica se potika naokoli in vedno kakšno zagode ljudem, ki jih med potjo srečuje, njen muc pa se med čarovničino odsotnostjo uči iz njenih čarovniških knjig. Da njegova gospodarica ne bi odkrila, kaj počne, ko je ni, vedno pravočasno vse odčara nazaj v prvotno stanje. Nekega dne pa pozabi odčarati stol, ki se pod čarovničino težo spremeni v čeber s pomijami. Čarovnica tako ugotovi, kaj muc počne, strašno se razjezi in začne ga loviti, da bi mu pokazala ... Med lovljenjem pa pride do nesrečnega pripetljaja, vname se ogenj in čarovničina koča je uničena – prav tako tudi njena čarovniška knjiga. Na koncu se izkaže, kdo dejansko zna čarati in kdo ne. 

Ilustrator: Andreja Peklar
Kategorije: Slikanice
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 28 strani
Dimenzije: 190 mm x 270 mm x 9 mm
ISBN 13: 9789616630559
Datum izdaje: april 2008

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam