Čudni kvantni svet
Print Facebook Tina Bilban

Čudni kvantni svet

29,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

VSEBINA

Avtorica, kot sama pravi, v knjigi dregne prav v središče čudnosti kvantnega sveta. Predstavi nenavadne rezultate kvantnih poskusov in znanstvene opise kvantnega sveta in ob tem razloži tudi vse manj znane pojme. Ponudi možne razlage čudnosti kvantnega sveta, ki se po natančnem filozofskem premisleku sestavi v novo podobo sveta, ki ni nič bolj čudna kot slika klasične fizike, zahteva pa opustitev nekaterih starih prepričanj. Večji del knjige sledi Bohrovemu  razumevanju kvantnega sveta, na koncu pa predstavi še nekaj drugih pogledov oz. interpretacij kvantne čudnosti.

O DELU

Gre za znanstveno monografijo o kvantni mehaniki, ki pa se predmeta svoje obravnave loti tako postopoma, sistematično in jasno, da vsekakor nagovarja tudi širšo javnost, ki se zanima za znanost, še posebej za naravoslovje in filozofijo. Osem poglavij spremljajo mini stripi Izarja Lunačka, ki z inteligentnim humorjem poskrbijo za zabavne predahe od osredotočenega branja.

Zapleteni svet kvantne mehanike je razložen sistematično in jasno. Knjiga lepo prikaže tudi zanimivo povezavo med fiziko (naravoslovjem) in filozofijo. Avtorica je več let delala v raziskovalni skupini prof. dr. Antona Zeilingerja, enega največjih strokovnjakov za kvantno mehaniko na svetu. 

Ilustrator: Izar Lunaček
Kategorije: Stvarna literatura in priročniki, Srednješolci
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 152 strani
Dimenzije: 155 mm x 225 mm x 14 mm
ISBN 13: 9789612725259
Datum izdaje: februar 2022

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam