Cvetoča pomlad
Print Facebook
Matjaž Mastnak

Cvetoča pomlad

21,95 EUR (mehka vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Knjiga je poljudno branje za tiste, ki jih zanima narava. V petdeset poglavjih so predstavljene samonikle cvetlice, ki jih videvamo cveteti na Slovenskem med koncem zime in kresom. Z nekaj izjemami se poglavja ukvarjajo z rastlinskimi rodovi. Vrstni red približno sledi zaporedju cvetenja rastlin v naravi, ki ni vsako leto popolnoma enako.Težišče knjige ni na tehničnih opisih rastlin. Pri predstavitvi vrst je poudarek na njihovem načinu življenja, prilagoditvah na različne izzive okolja ter strategijah cvetenja, razširjanja in preživetja.

V delu so na poljuden način predstavljene samonikle cvetlice, ki na Slovenskem cvetijo med koncem zime in kresom, s poudarkom na prilagoditvah vrst na različne izzive okolja ter strategijah cvetenja, razširjanja in preživetja. Težišče in izvirna nota je v iskanju povezav med rastlinami in človeško kulturo, tako v preteklosti kot tukaj in zdaj. Gre za prvo v nizu del obširnejše zbirke Od cvetane do živane, v kateri se bo avtor, eden vidnejših strokovnjakov s področja botanike, ukvarjal z različnimi vidiki narave.

Kategorije: Stvarna literatura in priročniki
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: mehka vezava
Obseg: 192 strani
Dimenzije: 130 mm x 200 mm x 15 mm
ISBN 13: 9789612721046
Datum izdaje: november 2012

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam