Edvin Gizdalin in pošast iz Kronga
Print Facebook Andy Riley

Edvin Gizdalin in pošast iz Kronga

25,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Edvinu tokrat ne pomaga niti kraljevski naziv – vsak dan mora jesti zelenjavo, čeprav je RES ne mara. Odkar je ministrica Jelka odločila, da morajo v Edviniji bolj paziti na zdravo prehrano, kralj s svojo druščino tuhta, kako novo pravilo kar najelegantneje zaobiti. Zato je pravo olajšanje, ko v Vas prisopiha puščavnik Božo in vaščanom pove, da se je v Kronški pušči prebudila pošast z imenom Vulc. In ker je po stotih letih drnjohanja zelo lačna, se vsem slabo piše. Kralj Edvin Gizdalin ve, kaj mora storiti: Vulca bo premagal v boju mož na moža. Težava je le v tem, da ne ve, kako natanko naj bi bil videti »boj mož na moža«, in še v tem, da ima cesar Nurbison neznansko potuhnjene načrte v zvezi s prav isto pošastjo.

Tudi drugi del zbirke o kralju Edvinu Gizdalinu je prevedla Meta Osredkar. Prebrali jo boste na mah, s svojim prismuknjenim humorjem pa je krasna izbira tudi za oklevajoče bralce.

"Geniano izvirna in zabavna za znoret. Skoraj tako dobra je kot moje knjige." (David Walliams)

Ilustrator: Andy Riley
Prevod: Meta Osredkar
Kategorije: Prvo triletje OŠ, Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
Priporočena starost: 7+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 224 strani
Dimenzije: 155 mm x 195 mm x 20 mm
ISBN 13: 9789612723958
Datum izdaje: april 2020

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam