Edvin Gizdalin in zlobni cesar
Print Facebook Andy Riley

Edvin Gizdalin in zlobni cesar

25,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Kralj Edvin je radodaren vladar. Njegovi podaniki, kmetje veselih in nasmejanih obrazov, so še posebej navdušeni nad petki. To so dnevi, ko se Edvin odpravi po ulicah in svojemu ljudstvu razdaja čokoladne dobrote vseh vrst. Toda vsega lepega je enkrat konec. Edvin zapravi vso žepnino, kraljestvo je brez denarja in tedenskega sladkanja je konec. Kmetje se uprejo in izvolijo novega vladarja. Toda cesar Nurbison je najhujša mora človeštva. Oblečen je v črno ogrinjalo, nosi krono z ostrimi konicami, živi v strašljivem gradu in njegov zlobni smeh je en sam trepet. Ko prepove vse veselje, je kmetom žal za preuranjeni upor. Edvin mora s svojima pomočnicama, ministrico Jelko in dvorno norčico Metko, napeti vse sile in rešiti kraljestvo pred zlobo na dveh nogah.   

Delo je prvo iz zbirke o kralju Edvinu Gizdalinu. Zabavna knjiga, ki se prebere na mah, bo s črno-belimi ilustracijami razveselila bralce, ki prisegajo na humorna in odštekana besedila.

»Genialno izvirna in zabavna za znoret. Skoraj tako dobra je kot moje knjige.« David Walliams

Ilustrator: Andy Riley
Prevod: Meta Osredkar
Kategorije: Prvo triletje OŠ, Drugo triletje OŠ
Poreklo: Velika Britanija
Zvrst knjige: Mladinski roman
Priporočena starost: 7+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 224 strani
Dimenzije: 155 mm x 195 mm x 20 mm
ISBN 13: 9789612723637
Datum izdaje: september 2019

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam