Elvis Škorc, genialni štor
Print Facebook Janja Vidmar

Elvis Škorc, genialni štor

19,95 EUR (mehka vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna
Trda vezava razprodana!
V košarico
Poštnina je brezplačna


Elvis nima sreče. Oče je najraje na fitnesu, mama v sitni fazi, babica pa na rolerjih. Mlajši sestri Eli iz žepov padajo hrošči in pajki. Soseda je tako huda, da bi spravila pokonci še ležečega policaja. Elvis je genij, izumitelj, bejbisiter in laver, ki pri puncah nima šans, njegovi izumi so neuporabni, malčki pa morajo v njegovem varstvu paziti sami nase. Ampak ima pa super zbirko stripov in prijatelja, s katerim je fino molčati. Zaplete se, ko mama najavi novico, ki njegov lajf postavi na glavo.

O delu 

Janja Vidmar se po daljšem premoru znova vrača z mladinskim romanom, a tokrat nekoliko drugače. Ne z delom, ki bi ga smeli šteti med mladinske problemske romane, pač pa z lahkotnim, neobremenjenim najstniškim besedilom, ki se gladko bere in je podloženo tako s situacijskim kot tudi besednim humorjem. Res je, da tudi s problemi, a ti niso zaostreni, radikalni, usodni, so problemi, ki pač tarejo marsikaterega najstnika. Elvis Škorc, genialni štor namreč predstavlja izsek iz nekoliko bolj dinamičnega obdobja najstnika Elvisa. Pred bralca torej prihaja kratkočasno, dinamično, včasih tudi rahlo napeto in zabavno branje o najstniku z bolj ali manj problematičnimi sošolci in z mislimi o nadvse problematični punci.

Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Slovenija
Zvrst knjige: Mladinski roman
Priporočena starost: 12+
 
Vezava: mehka vezava
Obseg: 212 strani
Dimenzije: 138 mm x 200 mm x 14 mm
ISBN 13: 9789612723576
Datum izdaje: avgust 2019
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 212 strani
Dimenzije: 150 mm x 200 mm x 20 mm
ISBN 13: 9789612722876
Datum izdaje: marec 2018

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam