-10% popusta v času sejma. Vpišite kodo KNJIZNISEJEM10
Miška ima roza očala
Print Facebook Saša Pavček

Miška ima roza očala

25,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi manj kot 50 kosov
V košarico
Poštnina je brezplačna

VSEBINA

Slikanica spregovori o radoživi, ustvarjalni in radovedni miški, ki pa ima težave v šoli, zaradi česar postane tarča posmeha. Ko naposled le ugotovijo, da ima disleksijo, ji predpišejo posebna barvna (roza) očala, ki so ji v pomoč pri krotenju črk in številk. Takrat postane življenje miške spet lepo, miška pa celo vneta ljubiteljica knjig.

O DELU

Spremno besedo, ki je namenjena staršem in učiteljem, je napisala Ana Krajnc, v njej pa opiše manj znano plat spopadanja z disleksijo oz. natančneje s skotopičnim sindromom, ki ga ima miška – uporabo barvnih očal. Knjiga je oblikovana v skladu s priporočili za dislektikom bolj prijazno branje, bogatijo pa jo imenitne ilustracije Kristine Krhin, ki mlade bralce prijazno vabijo v mišji svet. Slikanica Miška ima roza očala bo s svojim sporočilom, da se vse da, prav gotovo opogumila marsikaterega bralca, ki se nemara spopada s podobnimi težavami kot miška, ostali pa bodo „le“ uživali v simpatični zgodbi. Ali kot zapiše avtorica spremne besede: „Knjižica pomaga staršem, da sprejmejo drugačnost svojega otroka, ga zavarujejo  pred ponižanji in preženejo otrokov strah. Ob strokovni pomoči je to mogoče. /.../ Tudi učiteljem bo slikanica dobrodošel pripomoček pri pouku. Skupaj z učenci lahko ugotovijo, da se da vsako težavo premostiti, sprejeti drugačnost in se medsebojno tovariško podpreti.“ 

Ilustrator: Kristina Krhin
Kategorije: Slikanice
Poreklo: Slovenija
Priporočena starost: 3+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 28 strani
Dimenzije: 200 mm x 270 mm x 10 mm
ISBN 13: 9789612724597

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam