Ognjeno pleme: Velika bitka
Print Facebook Igor Karlovšek

Ognjeno pleme: Velika bitka

28,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

VSEBINA

Ajda, Plamen, Mila in mali Samo se iz Soluna, kjer so preživeli zimo, napotijo proti severu, kjer Vuk, Vlad in Asurian še vedno poskušajo izvleči Ahmetaja iz votline. Pred Ognjenom stoji ogromna vojska Lasotovega sina Vladimirja, ki želi prevzeti poveljstvo nad vsemi Slovani. Se bodo bratje spopadli med seboj? Vse skupaj pa se dogaja v senci velike bitke, ki se neizogibno bliža. Cesar Mavricij je odločen, da bo uničil Slovane in Obre ali pa jih vsaj pregnal s svojega ozemlja. Kako bo odločil Veles, bog vojne? Bodo vsi naši junaki dočakali tudi peti, zadnji del zbirke?

O DELU

Mladinska fantastika postavljena v čas in prostor preseljevanja narodov konec 6. stoletja. Avtor postavi v središče dogajanja pet otrok poveljnika slovanske vojske, ki so, medtem ko oče širi slovansko ozemlje proti zahodu, na milost in nemilost prepuščeni naklepom njegovih nasprotnikov, ki v otrocih vidijo sredstvo za izsiljevanje. A Ognjenovi otroci še zdaleč niso lahek nasprotnik: pretkana zdravilka Ajda, prelepa Mila, ki ji sledijo vse živali, in trojčki - mojstri prače, loka in meča, mislijo še dolgo ostati pri življenju. V napetem romanu avtor ujame burno dogajanje tega zgodovinskega obdobja in ga preplete s svojo domišljijo. V zgodbo vseskozi vstopajo pomembne zgodovinske osebnosti in dogodki. Kakšna usoda je, na primer, doletela bizantinskega cesarja Mavricija, ki nastopa tudi v četrtem delu? Se njegova življenjska zgodba, ki sledi zgodovinskim dejstvom, v četrtem delu konča?

Ilustrator: Marina Gabor
Kategorije: Drugo triletje OŠ, Tretje triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
Zvrst knjige: Mladinski roman
Priporočena starost: 12+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 288 strani
Dimenzije: 140 mm x 210 mm x 23 mm
ISBN 13: 9789612724511
Datum izdaje: april 2021

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam