Poslednji varuh otoka Ellis
Print Facebook Gaëlle Josse

Poslednji varuh otoka Ellis

29,95 EUR (trda vezava)
V košarico
Poštnina je brezplačna

New York, 3. novembra 1954. V nekaj dnevih bo imigracijski center na otoku Ellis, skozi katerega so šle množice priseljencev, zaprt. Njegovemu direktorju se v zadnjih dneh na tem opustelem kraju vračajo spomini, ki jih je vestno beležil v dnevnik: o pokojni ženi Liz, o Nelli, izseljenki s Sardinije z nenavadno preteklostjo, ter o drugih usodnih in tragičnih dogodkih. V trenutku resnice doživi svoje neuspehe in občutke krivde, čeprav se zaveda, da človek ne zmore obvladovati svoje usode.

Skozi pripoved zadnjega človeka na otoku Ellis odmevajo zgodbe o izgnanstvu, ljubezni in strasti ter zapletenosti najusodnejših človekovih odločitev.

Prevod knjige sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.
Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Izvajalske agencije za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo (EACEA) ter Evropske komisije, omenjeni instituciji tudi nista odgovorni za kakršna koli dejanja, ki bi lahko izhajala iz vsebine tega dela.

Prevod: Jedrt Lapuh Maležič
Kategorije: Leposlovje za odrasle
Poreklo: Francija
Zvrst knjige: Roman
Priporočena starost: odrasli
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 168 strani
Dimenzije: 155 mm x 235 mm x 20 mm
ISBN 13: 9789612724276
Datum izdaje: oktober 2020

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam