Posluh, jazbec gre!
Print Facebook Nina Mav Hrovat

Posluh, jazbec gre!

22,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

VSEBINA

Jazbec je zagnan pevec, a njegove pevske vaje ostalim prebivalcem gozda že pošteno parajo živce. Sklenejo, da bodo jazbeca z ukano utišale, a vse ne gre po načrtu, zato se namesto jazbeca v težavah znajdejo same. Kot pravi rek: Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade. Je pa prav jazbec tisti, ki jim prvi prihiti na pomoč. In še nekaj se izkaže – da jazbečeve pevske vaje niso bile zaman!

O DELU

Bogato ilustrirano slikanico odlikuje dinamično dogajanje, z likom polža, ki je ves čas prepočasen in zamuja, pa avtorica Nina Mav Hrovat, ki so ji živalski liki nasploh izjemno blizu in ljubi, v besedilo vnese še nekaj humorja. Jazbečeve pevske vaje se bodo gotovo izkazale kot zabaven element glasnega branja, seveda pa je knjiga kot nalašč tudi za samostojna branja. Na svoj račun bodo prišli tudi otroci, ki jim je lažje brati v svojem maternem jeziku – bosanščini, angleščini, albanščini ali ruščini, saj je besedilo prevedeno v omenjene štiri jezike. Po drugi strani si bodo s prevodom lahko tudi samo pomagali pri urjenju branja v slovenščini. Za likovno podobo je poskrbela Kristina Krhin, ki je ilustrirala tudi avtoričino priljubljeno slikanico Miška želi prijatelja, narejeno po enakem konceptu. Njene upodobitve živali so izjemno simpatične, ilustracije pa segajo od manjših, bolj dinamičnih (na beli podlagi) do razkošnejših, bolj slikarskih upodobitev gozda.

Knjiga je del programa mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom 2020.

Na voljo tudi avdio knjiga v mobilni aplikaciji audibook.

Ilustrator: Kristina Krhin
Kategorije: Slikanice
Poreklo: Slovenija
Zvrst knjige: Slikanica
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 42 strani
Dimenzije: 200 mm x 270 mm x 10 mm
ISBN 13: 9789612723552
Datum izdaje: januar 2020

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam