Skodelica kave
Print Facebook
Ivan Cankar

Skodelica kave

25,95 EUR (trda vezava)
V košarico
Brezplačna poštnina

V nekem obdobju svojega življenja se je Cankar za krajši čas preselil domov in je na podstrešju mračne volje pisal svoje prve ljubezenske zgodbe. Kljub revščini in splošnemu pomanjkanju si je zaželel kave. Mati mu je željo uresničila. Kavo mu je prinesla na podstrešje, a jo je Cankar, v svojem čemernem razpoloženju, osorno odpravil z besedami, naj ga pusti na miru. Roka, v kateri mu je prinašala kavo, se ji je zatresla, rekla pa mu ni ničesar. Mnogo let pozneje, ob neki drugi priložnosti, ko mu je tuja ženska prinesla kavo, se je Cankar zavedel močne bolečine in krivde, ker je materi storil tako krivico – ki pa je ni bilo mogoče več popraviti.

O delu

Cankarjeva mojstrska črtica je tokrat predstavljena kot naslovniško odprta knjiga z ilustracijami, namenjena vsem generacijam. Izvirno Cankarjevo besedilo spremljajo ilustracije kritiško nagrajenega ilustratorja Petra Škerla, sporočilna vrednost Cankarjevega besedila je zažarela v novi in osveženi podobi ter se bo s tem priljubila novim generacijam.
Besedilo in ilustracije pospremi razmišljanje dr. Dragice Haramija in dr. Janje Batič, ki pojasnita vlogo ilustracije pri interpretaciji literarnega dela ter opozorita na pripovedno vrednost likovne komponente dela. S tem je v fokus postavljena moderna reinterpretacija črtice, in ne kritiški odzivi in interpretacije avtorjevega življenja in dela, ki jih je na trgu precej.
Besedilo vsebuje tudi angleški prevod, kar knjigo naredi zanimivo tudi za tuji trg in neslovensko bralsko občinstvo.

Ilustrator: Peter Škerl
Kategorije: Leposlovje za odrasle, Slikanice
Poreklo: Slovenija
Zvrst knjige: Ilustrirana knjiga
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 44 strani
Dimenzije: 210 mm x 260 mm x 11 mm
ISBN 13: 9789612722531
Datum izdaje: avgust 2018

Oglejte si tudi