Umovadba
Print Facebook Vojko Kavčič

Umovadba

Mehka vezava razprodana!
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

Knjiga z vajami Umovadba za bistre možgane v poznih letih nam poučno in razumljivo razlaga dogajanje v možganih, nevrodegenerativne bolezni in napotke, kako ohraniti bister um in zdrave možgane skozi celo življenje.

V prvem delu poljudno opisuje delovanje možganov, njihovo strukturo in funkcije ter razloži, kaj se z možgani dogaja, ko se starajo. Velik poudarek je na tem, kaj lahko storimo, da ohranimo čim bolj bistre možgane - od prehrane do gibanja, socialnih stikov in vključno različnih oblik vadbe. Knjiga nam tu opiše tudi demenco, s poudarkom na alzheimerjevi bolezni, pri čemer avtor ne pozabi na skrb za bolnika z demenco in napotke njihovim skrbnikom in bližnjim. V drugem delu knjige so praktične vaje za možgane, s katerimi krepimo možgane in izvajamo trening za spomin ter barvna priloga, kjer so prikazane nazorne sheme dogajanja v naših možganih ter še nekaj dodatnih vaj v barvah. Spremno besedo je napisal dr. Simon Brezovar z Nevrološke klinike UKC v Ljubljani, ki je knjigo strokovno pregledal in avtorju svetoval določene rešitve.

O avtorju:

Dr. Vojko Kavčič je doma iz Komna na Krasu in je po diplomi iz psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani doktoriral iz eksperimentalne psihologije na University of North Texas. Podoktorsko se je izpopolnjeval na oddelku za nevrobiologijo in anatomijo na Medicinski fakulteti Univerze v Rochestru, kjer je od leta 2000 tudi zaposlen kot raziskovalec na oddelku za kognitivno in vedenjsko nevrologijo. V svoji raziskovalni dejavnosti se posveča nevronskim in kognitivnim mehanizmom, ki so pomembni za vidno zaznavanje gibanja ter navigacije pri staranju in alzheimerjevi bolezni. Pri raziskovalnem delu razvija in uporablja tako standardne in specializirane vedenjske teste kot nevrofiziološke metode. Dr. Kavčič deluje tudi v okviru Spominčice in veliko predava po Sloveniji.

V priročniku nam dr. Kavčič razloži, kako je alzheimerjeva bolezen ter demenca povezana z dednostjo, kakšen vpliv na možgane ima staranje ter kaj storiti po tem ko bližnjega doleti možganska kap. Avtor nam razloži tudi kaj imajo skupnega možgani in prehrana ter katera prehranska dopolnila in naravna zdravila nam lahko pomagajo. Ker je trening spomina zelo pomemben dejavnik pri ohranjanju možganov, so v knjigi tudi vaje za krepitev možganov in za boljši spomin, koncentracijo in krepitev uma. Knjiga je prava igra za spomin in je odlični možganski fitnes oziroma telovadba za možgane.

Kategorije: Stvarna literatura in priročniki
Poreklo: Slovenia
 
Vezava: mehka vezava
Obseg: 288 strani
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 20 mm
ISBN 13: 9789612721848
Datum izdaje: junij 2015

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam