Veveriček posebne sorte
Print Facebook Svetlana Makarovič

Veveriček posebne sorte

Trda vezava razprodana!

veveričjem gaju se skotijo mlade veverice in vse gozdne živali se razveselijo. Žal pa mama Puhanka ugotovi, da je en veveriček malce drugačen od svojih bratcev – eno tačko ima namreč krajšo od druge. Če je Čopko drugačen, pa še ne pomeni, da je slabši. Njegova drugačnost mu omogoči, da se izuri v drugih stvareh. In čeprav se na začetku zdi, da bo za vselej prikrajšan za določene zadeve oziroma zaznamovan s svojo pomanjkljivostjo, se kasneje izkaže, da zna toliko več drugega ...

 O delu

Veveriček posebne sorte je zgodba, ki ni v zabavo samo najmlajšim, temveč jo lahko bere celotna družina. Poleg tega pa avtorica Svetlana Makarovič skozi prijazno veveričjo družino in njene gozdne prijatelje nazorno pokaže način sprejemanja drugačnosti. Otrok spozna, da če se nekdo nekoliko razlikuje od ostalih, to še ne pomeni, da je slabši od drugih. Pravljica je za otroške oči še posebej privlačna, saj jo dopolnjujejo prijazne in nežne ilustracije Daše Simčič.

 

 

 

Ilustrator: Daša Simčič
Kategorije: Slikanice
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 24 strani
Dimenzije: 170 mm x 240 mm x 9 mm
Datum izdaje: november 2007

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam