Vsak dan je Malalin dan
Print Facebook
Rosemary McCarney

Vsak dan je Malalin dan

19,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Mlado dekle, ki je živelo v Pakistanu, je Taliban ustrelil le zato, ker je želela hoditi v šolo. Od tistega trenutka se je svet začel zanimati zanjo in tako je Malala Yousafzai s svojim pogumom, postala glasnica pravic deklet od vsepovsod.

Knjiga, ki je v svoji esenci pisana kot pismo Malali, je 'ilustrirana' s prekrasnimi fotografijami. Dekleta z vsega sveta ji izražajo sočutje, pripadnost in občudovanje. V knjigi spoznamo, da mnoge izmed njih iz lastnih izkušenj poznajo ovire, ki stojijo na poti dekletom, ki bi se rada izobraževala – ovire, kot so revščina, diskriminacija in nasilje. Ta dekleta v Malali prepoznavajo voditeljico, prvakinjo in prijateljico.

Knjiga mlademu bralcu s svojo vsebino, predvsem pa z zelo pripovednimi fotografijami nevsiljivo predstavi s kakšnimi ovirami se soočajo mlada dekleta v različnih deželah. S svojo pozitivno naravnano pripovedno noto bralcu pravzaprav prikaže kako smo lahko srečni, da živimo v tako urejenem delu sveta.

 

O avtorici in ustanovi Plan

Rosemary McCarney vodi združenje Plan International Canada, kjer je ustanovila sklad Because I am a Girl (Ker sem dekle). Sklad deluje na področju praznovanja mednarodnega dneva deklet, ki so ga razglasili Združeni narodi, da bi pritegnili pozornost k problemom in izzivom, s katerimi se soočajo srečujejo dekleta. Po poklicu pravnica, prenaša vse te aktivnosti v več kot sto dežel po svetu.

Plan je bil ustanovljen 1937 in je ena najstarejših in največjih mednarodnih dobrodelnih organizacij, ki sodeluje z milijoni ljudi po svetu z namenom, da bi omilili globalno revščino. Neodvisen od posameznih kulturnih okolij in neprofiten, ima Plan le en cilj: izboljšati življenja otrok. Sklad Because I am a Girl deluje s cilji vzpodbujanja enakopravnosti spolov, razglašanja pravic deklet in pomoči dekletom (ter vseh okoli njih), da se dvignejo iz revščine. Na prvi mednarodni dan deklet, 11. oktobra 2012, je Plan začel vsesplošno gibanje, ki si prizadeva, da bi bilo vsakemu dekletu na svetu omogočeno vsaj devetletno šolanje.

Oglejte si tudi zapis na priporočilnici Bralne značke, ki ponuja spodbude za (nadaljnje) branje.

Kategorije: Prvo triletje OŠ, Drugo triletje OŠ, Tretje triletje OŠ
Poreklo: Kanada
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 32 strani
Dimenzije: 270 mm x 215 mm x 9 mm
ISBN 13: 9789612722067
Datum izdaje: maj 2016

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam