Zapisano s krvjo: kratka zgodovina civilizacije (z vsemi krvavimi podrobnostmi)
Print Facebook Beverley MacDonald

Zapisano s krvjo: kratka zgodovina civilizacije (z vsemi krvavimi podrobnostmi)

Delo Kratka zgodovina civilizacije (z vsemi krvavimi podrobnostmi) izpod peresa Beverley MacDonald spada v zvrst mladinske poučne literature. Knjigo bodo zaradi tekočega pripovednega sloga in predvsem zanimivih dejstev mladi prebrali na en mah in se hkrati tudi nekaj malega naučili.

 

So ljudožerci civilizirani? Je giljotina humana oblika usmrtitve? Bi bil pripravljen umreti za to, da bi branil svoja prepričanja? To, kar danes smo, v kar verjamemo, in vse naše vedenje so v vsakem primeru posledica tistega, kar se je zgodilo pred tem – zgodovine. Zgodovina človeške civilizacije pa je napisana s krvjo. Kako smo se torej znašli tukaj, kjer smo danes? Z mešanico provokativnih dejstev, krvavih podrobnosti in neverjetnih zgodb o pogumu vas ta knjiga odpelje na pot skozi zgodovino in postavlja najpomembnejše vprašanje: V kakšni družbi si želite živeti?

Ilustrator: Andrew Weldon
Prevod: Meta Osredkar
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Avstralija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 202 strani
Dimenzije: 135 mm x 210 mm x 20 mm
ISBN 13: 9789616630658
Datum izdaje: marec 2009

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam