Zgodbe iz oddaljenega predmestja
Print Facebook Shaun Tan

Zgodbe iz oddaljenega predmestja

Shaun Tan, izvrsten ilustrator in pisec knjig, ki izhajajo po vsem svetu in prejemajo mnoge nagrade, razkriva tihe skrivnosti vsakdanjega življenja: doma narejene hišne ljubljence, nevarne poroke, nasedle morske sesalce, drobne študente na izmenjavi in skrivne sobe, polne teme in radosti. Petnajst kratkih, ilustriranih zgodb o nenavadnih dogodkih v sicer običajnem življenju ponudijo pozornemu bralcu izkušnjo, ki ga bo globoko zaznamovala.

 

Zgodbe iz oddaljenega predmestja so naslednje. Vodni bivol, ki tiho usmerja vse, njegovim navodilom pa sledijo le tisti, ki so dovolj potrpežljivi in so pripravljeni upoštevati njegove nasvete. Nadvse prisrčno poslovilno darilo nenavadnega študenta na izmenjavi, ki ogreje tudi najhladnejše srce. Obredno poročno popotovanje, prežeto s številnimi nevarnostmi, ki ujame trenutke otožnosti in hrepenenja, ampak tudi velikega veselja. In še in še …


Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.

Ilustrator: Shaun Tan
Prevod: Gaja Kos
Kategorije: Slikanice, Drugo triletje OŠ
Poreklo: Avstralija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 89 strani
Dimenzije: 190 mm x 245 mm x 11 mm
Datum izdaje: junij 2010

Recenzije

Shaun Tan: Zgodbe iz oddaljenega predmestja

Shaun Tan: Zgodbe iz oddaljenega predmestja , 01.06.2011

Iz obrazložitve nagrade za najboljšo prevedeno mladinsko leposlovno knjigo leto 2010, ki jo podeljuje Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo in jo je prejela knjiga Zgodbe iz oddaljenega predmestja:

Založba MIŠ, ki je v podrobnostih poskrbela za vrhunsko izdelavo knjige v celoti, nam je s tem podvigom iz daljne celine pripeljala sodobnega "Andersena", tenkočutnega pripovedovalca za otroke in odrasle.

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam