Žiga špaget gre v širni svet
Print Facebook Aksinja Kermauner

Žiga špaget gre v širni svet

29,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna
  • IBBY zbirka knjig za otroke s posebnimi potrebami 2011 (Outstanding books for young people with disabilities 2011)
  • nominacija za Desetnico 2011

Nenavadna slikanica, ki jo je mogoče brati, si jo ogledovati, potipati in tudi poduhati! Posebna dragocenost tipanke je, da je namenjena tako slepim, slabovidnim, kot tudi videčim otrokom. Besedilo je tiskano v povečanih črkah in v braillovi pisavi. Izkušnje kažejo, da so tipanke izjemnega pomena prav za vse otroke – slepi tipajo ilustracije, videči pa se srečajo z braillovo pisavo in začno razmišljati o vrstnikih s posebnimi potrebami, kar razvija empatijo do »drugačnih«. Slikanica je prva iz serije Tipanka, v katerih bo glavni junak, napol kuhani špaget Žiga, odkrival svet in se preizkušal v situacijah, ki so otrokom blizu.

Duhovito besedilo govori o špagetu Žigu, ki pobegne iz lonca in na svoji poti v svet sreča jabolko. To je prepričano, da je špaget ogromen črv, ki ga bo pojedel. Imenitne ilustracije priznanega umetnika Zvonka Čoha so jasne in pregledne, upodobljeni predmeti pa so tako veliki kot v resnici, kar pomaga pri tvorjenju predstav.

Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.

 

 

Ilustrator: Zvonko Čoh
Kategorije: Slikanice
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 22 strani
Dimenzije: 300 mm x 215 mm x 15 mm
ISBN 13: 9789616630986
Datum izdaje: februar 2010

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam