e-SKS: Spletna pogovora v živo

Facebook
e-SKS: Spletna pogovora v živo

Pozdravljeni,

v Miš založbi prihodnji teden v sklopu e-Slovenskega knjižnega sejma pripravljamo dva spletna pogovora v živo.

Pesnik v prozi: Ivo Svetina in Tina Kozin o romanu Malabar

Malabar je najnovejše delo pesnika Iva Svetine in njegov romaneskni prvenec. Je vse prej kot običajna ljubezenska knjiga, je pripoved, ki si izposodi formo potopisa, zato da je lahko pristna izpoved, poezija v prozni obliki. Zdi se, da je slikovita, časovno in geografsko zelo razvejena pot, po kateri spremljamo pripovedovalca, pravzaprav pot vanj samega, odgovori, do katerih prihaja, pa – nekaj univerzalnega. Z avtorjem se bo pogovarjala urednica knjige Tina Kozin.

Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Spletni pogovor v živo bo na ogled v torek, 24. novembra ob 18.30 na spodnji povezavi:

in

Vpij potiho, brat: glasno o avtizmu z Diano Pungeršič, Nino Prešern in Patricijo Lovišček

Vpij potiho, brat je mladinski roman češke avtorice Ivone Březinove, ki občutljivo, vendar s potrebne širše perspektive pripoveduje zgodbo avtističnega fanta in njegove družine, ki se z njegovo motnjo vsakodnevno spopada. V spletnem pogovoru v živo se bodo o knjigi Vpij potiho, brat, avtizmu in pomenu literature na to temo pogovarjale prevajalka romana Diana Pungeršič, ki bo pogovor tudi moderirala, Nina Prešern, avtorica spremne besede, mama, profesorica in piska knjižnega bloga Gospodična knjiga ter Patricija Lovišček, ustanoviteljica Zavoda Modri december, Zavoda za spodbujanje zavedanja avtizma in Aspergerjevega sindroma Koper.

Prevod knjige sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Spletni pogovor v živo bo na ogled v torek, 24. novembra ob 17. uri na spodnji povezavi:

 

Za pomoč pri izvedbi snemanja se zahvaljujemo Knjižnici Domžale.

Vabljeni k ogledu!

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam