Mišje dogajanje na knjižnem sejmu 2019

Facebook
Mišje dogajanje na knjižnem sejmu 2019

Dragi knjigoljubci,

 

Slovenski knjižni sejem 2019 kmalu odpira svoja vrata. Med 26. novembrom in 1. decembrom bomo v Cankarjevem domu v Ljubljani tudi mi. Letos širimo naš program in dajemo knjigam prostor, da zadihajo, saj se veselimo tretje, dodatne stojnice. Vabimo vas, da se nas poiščete v Prvem in Drugem preddverju Cankarjevega doma.

 

Še posebno lepo vas vabimo tudi na prireditve Miš založbe v sklopu knjižnega sejma:

 

sreda, 27. 11., ob 10. uri, Forum oder: O miški, jazbecu in tudi o slonih

Sodelujeta: Nina Mav Hrovat, Ivan Mitrevski

Primerno za otroke: 3+

Pisateljica Nina Mav Hrovat in ilustrator Ivan Mitrevski, avtorja sveže slikanice Ne misli na slona!, z besedo in sliko vabita v živalsko družbo. Skupaj z otroki bosta iskala živalske prijatelje, prepevala, se borila z miselnimi zankami in nemara celo kaj začarala.

 

sreda, 27. 11., ob 16. uri, Debatna kavarna: Čaka poučne knjige za otroke usoda dinozavrov?

Povezuje: Tina Bilban

Gostje: Janja Plazar, Samo Kreft, Ivan Mitrevski

Živimo v dobi informacij, ko se zdi, da so odgovori na vsa vprašanja oddaljeni le en klik. Še potrebujemo poučne knjige za otroke in mlade? Kako lahko danes poučna knjiga nagovori bralca in kaj mu lahko da?

 

četrtek, 28. 11., ob 17. uri, Forum oder; Spreminjanje navad – majhne spremembe, veliki rezultati

Povezuje: Irena Miš Svoljšak

Gosta: Boštjan Gorenc – Pižama, Tina Bregant

Kako spreminjati svoje navade in zakaj začeti pri malih spremembah, ki lahko prinesejo velike rezultate? O tem se bomo ob izidu knjige Atomske navade pogovarjali z Boštjanom Gorencem – Pižamo in nevrologinjo doc. dr. Tino Bregant.

 

petek, 29. 11., ob 19.15 uri, Forum oder; Odvetniški pogled na pravično sojenje v literaturi

Povezuje: Alenka Košorok Humar

Gosta: Igor Karlovšek, Peter Čeferin

Pogovor dveh odvetnikov Igorja Karlovška in Petra Čeferina, tudi literarnih ustvarjalcev, ki sta s svojimi deli požela precejšnje zanimanje tako med odvetniki kot med literarnimi kritiki. Obema odvetnikoma in hkrati literatoma je skupno opozarjanje na dogajanje v sodnih dvoranah, njun boj za pravično sojenje in varovanje človekovih pravic.

 

Vljudno vabljeni!

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam