Sodelujte v literarnem natečaju Zgodbarnica

Facebook
Sodelujte v literarnem natečaju Zgodbarnica

Najdi, informacijske storitve d. o. o. in MIŠ založba razpisujeta Literarni natečaj Zgodbarnica za izvirno še neobjavljeno kratko zgodbo.

Literarni natečaj bo trajal od 7. septembra do 10. oktobra 2011.

Tema natečaja je poljubna, po izbiri avtorja, dolžina zgodbe je omejena na 10.000 znakov. 

Vse poslane kratke zgodbe bomo objavili na portalu siol.net.

Nagradni sklad: 1000 evrov in knjižne nagrade
Med vsemi udeleženci natečaja bo strokovna komisija, ki jo sestavljajo literarna kritičarka in Stritarjeva nagrajenka Gaja Kos, novinarka in anglistka Manca Čujež in glavni in odgovorni urednik portala www.siol.net, Franci Valjavec izbrala najboljše zgodbe, ki jih bo organizator objavil v samostojni knjigi. Avtorje najboljših zgodb bomo na portalu siol.net predstavili ob koncu natečaja. Vsi avtorji najboljših zgodb, ki bodo objavljene v knjigi (ta bo izšla ob koncu natečaja), bodo za nagrado prejeli vsak po tri izvode omenjene knjige.

Avtorji treh najboljših zgodb po izboru strokovne komisije bodo prejeli tudi denarno nagrado v skupni vrednosti 1000 evrov bruto: prvonagrajeni prejme 500, drugonagrajeni 300 in tretjenagrajeni 200 evrov bruto.
Naj kratka zgodba po izboru spletnega občinstva.

Obiskovalci portala SiOL bodo med objavljenimi zgodbami lahko glasovali za najboljšo kratko zgodbo po svojem izboru. Zgodbo, ki bo prejela največ glasov spletnih uporabnikov, bomo prav tako objavili v knjigi, ki bo izšla ob koncu natečaja.

Kratke zgodbe, izključno v slovenskem jeziku, pošljite na elektronski naslov: zgodbarnica@najdi.si

Elektronsko sporočilo mora vsebovati:

  • psevdonim, pod katerim bo zgodba objavljena na portalu SiOL in pod katerim bo znana tudi članom strokovne komisije, 
  • vaš naslov zgodbe, 
  • ime in priimek avtorja,
  • elektronski naslov in
  • naslov stalnega ali začasnega prebivališča, da bo organizator, v primeru, da bo zgodba nagrajena, avtorja lahko kontaktiral.

Ker bo glasovanje potekalo vse od začetka natečaja, ne oklevajte in ne čakajte na zadnji dan. Dlje kot bo vaša zgodba na očeh javnosti, več ima možnosti, da se ovenča z nagrado zmagovalke po izboru občinstva.

Splošni pogoji

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam