Vabljeni na skodelico kave

Facebook
Vabljeni na skodelico kave

V sredo, 26. septembra, ob 10. uri vas vabimo na klepet z avtorji naših jesenskih novosti, in sicer v prostore Društva slovenskih pisateljev, Tomšičeva ulica 12, Ljubljana.

Ob posebni obletnici, 90. rojstnem dnevu, ki bi ga letos praznoval Tone Pavček, smo v novi preobleki izdali njegovo pesniško zbirko Pesmi in leta. Predstavili nam jo bosta Saša Pavček in ilustratorka Marta Bartolj.

V Cankarjevem letu se tudi Miš založba poklanja velikanu slovenske književnosti Ivanu Cankarju – s svežo interpretacijo njegove kultne črtice Skodelica kave, ki jo je inovativno ilustriral Peter Škerl.

Z novo pesniško slikanico za otroke se vrača pesnik Jure Jakob. V slikanici Tri vrane s platane se po drevesih podijo veverice in druge živali, pa tudi fantje in dekleta.

Pisateljica in urednica Gaja Kos nam bo predstavila najnovejšo slikanico o prisrčnih Grdavših, ki tokrat pripravljajo presenečenje.

Kako preživeti v kočevskem gozdu in doživeti pustolovščino, nas bo poučil Igor Karlovšek, avtor mladinskega romana Preživetje.

Z ilustratorjem Arjanom Preglom se bomo sprehodili skozi živalski vrt s slikanico ruskega avtorja Daniila Harmsa Si videl leva?.

Predstavili pa bomo tudi novo pridobitev naše zbirke klasikov, knjigo Thomasa Hardyja Nepomemben. Knjiga, ki je ob izidu požela takšno zgražanje, da so jo knjigarnarji prodajali v rjavih papirnatih vrečkah, ker se je bilo kupcem nerodno z njo kazati po ulicah, je previharila stoletja in v novem prevodu zažarela v svoji prvotni moči.

Prijazno vabljeni!

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam