Drage bralke in bralci! Vaša naročila, oddana med 21. 6. in 25. 6., bodo odposlana z zamudo. Mišja ekipa je namreč v tem času na dopustu. Prosimo vas za razumevanje. Lep pozdrav, ekipa Miš založbe

Vabljeni v družbo knjig!

Vabljeni v družbo knjig!

Spoštovani,

v torek, 18. junija, ob 11. uri vas vabimo v Knjigarno Konzorcij na poletno srečanje ob knjigah, kjer bomo z avtoricami in avtorji poklepetali o naših knjižnih novostih.

V zbirki .pika je izšel Prod Barbare Cerar, roman za ljubitelje nenavadnih, nepredvidljivih zgodb, kot tudi za tiste, ki od knjig pričakujejo več, na primer razmislek o naravi ljubezni in zla ali o krhkosti življenjskega ravnovesja. Z avtorico se bomo pogovarjali o nastajanju tega večplastnega dela.

Nina Mav Hrovat, uveljavljena pisateljica del za otroke, je tokrat napisala roman za odrasle, Odprejo se vrata, ki je izšel v zbirki Srebrne niti. Tekoča, berljiva, duhovita, svetla in optimistična pripoved odpira teme, s katerimi se srečuje sleherni med nami: družinski odnosi, odraščanje, strah, prijateljstvo, zasvojenost. Z avtorico bomo spregovorili o romanu, pa tudi razlikah med ustvarjanjem za otroke in odrasle.

Dragan Petrovec nam bo predstavil svojo najnovejšo knjigo, Brodolom, v kateri nadaljuje tradicijo žlahtnih slovenskih humoresk. Petrovčeva besedila drezajo v hibe sodobnega sveta, a to počno brez cinizma, prijazno in prizanesljivo.

Navihana in humorna zbirka SuperVid je dobila že tretje nadaljevanje – Bitko na bazenu (ilustr. Jaka Vukotič). Tokratne dogodivščine glavnega junaka Vida bo z nami delil avtor Žiga Valetič.

Mladinski roman Pa ne že spet! je nadaljevanje knjige Raje umrem! prekaljene mladinske pisateljice Cvetke Sokolov, ki nas bo popeljala med vrstice najstniške ljubezenske zgodbe, v kateri seveda ne gre brez drame, strahov in dvomov, pa tudi brez vzhičenosti in veselja ne.

Orientacisti so spet nazaj! Nina Mav Hrovat bo z nami delila dogodivščine iz tretje knjige – Škorpijonov pik (ilustr. Damijan Stepančič), ki s kriminalnim zapletom bralce do konca drži v napetosti, ne manjka pa niti humornih vložkov.

V slikanici O zares glasnem strahu se avtorica Aksinja Kermauner posveti strahu – v razgibani in napeti slikanici spremljamo simpatične junake, ki jih je ilustrirala Kristina Krhin in jih poznamo že iz slikanice O miški, ki je oklofutala medveda. Avtorica nas bo popeljala v njihov svet.

Pisateljica Slavica Remškar in ilustratorka Anka Kočevar bosta predstavili poskočen slikopis Kdo je pomagal zajčku?, s pomočjo katerega bodo lahko pri nastajanju simpatične zgodbe sodelovali že najmlajši, nekoliko večji pa se bodo urili v samostojnem branju.

Urednica Nika Susman nam bo predstavila izbor najnovejših mladinskih prevodnih del, med njimi Lottie Brooks bi se najrajši vdrla v zemljo (Katie Kirby, prev. Meta Osredkar), ki je prva v seriji izjemno zabavnih ilustriranih knjig o najstniških pripetljajih, ki jih Lottie skrbno beleži v svoj dnevnik.

Zakaj je umetnost polna nagcev? (Susie Hodge, prev. Meta Osredkar) je domiselna poučna knjiga, ki nas popelje v svet umetnosti in raziskuje vprašanja, povezana z deli in obdobji, ki bodo navdušila tudi najradovednejše. Ponuja zanimiv pristop, kako mlade spodbuditi, da začnejo sami postavljati in odgovarjati na vprašanja.

Prisrčno vabljeni v družbo knjig!

Ekipa Miš založbe

__________________________

Knjige Prod, Odprejo se vrata, Brodolom so izšle v knjižnem programu, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. Knjiga Kdo je pomagal zajčku? je del programa mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom 2024, ki ga sofinancirata Javna agencija za knjigo in Občina Domžale.

Oglejte si

Spletna trgovina uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo.
Sprejemam vse piškotke
Več informacij
Hvala za vaše soglasje in prijavo na e-novice
Zapri
Izdelki z nadstandardnimi lastnostmi

Za nekatere naše izdelke je možen le osebni prevzem, saj so po teži ali dimenziji neustrezni za pošiljanje.

Za nekatere naše izdelke je možen le osebni prevzem, saj so po teži ali dimenziji neustrezni za pošiljanje.

V kolikor imate v košarici več izdelkov lahko izdelek nadstandardne teže ali dimenzije naročite posebej.

Za več informacij nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali.

Napaka pri posodabljanju košarice

Iskreno se vam opravičujemo za nastalo težavo.

Prosimo kontaktirajte nas na info@miszalozba.com za nadaljno pomoč.

Napaka pri iskanju

Iskreno se vam opravičujemo za nastalo težavo.

Prosimo kontaktirajte nas na info@miszalozba.com za nadaljno pomoč.

Napaka pri prijavljanju na novice

Iskreno se vam opravičujemo za nastalo težavo.

Prosimo kontaktirajte nas na info@miszalozba.com za nadaljno pomoč.