Carolin Philipps

Carolin Philipps

(Avtor)

Carolin Philipps je bila rojena leta 1954 v Nemčiji. Študirala je zgodovino in angleški jezik. Že trideset let piše za otroke in mladino, njena prva knjiga z naslovom Großvater und das Vierte Reich (Dedek in četrti rajh) je bila nagrajena in prevedena v kar nekaj jezikov. Odkar je leta 2000 za svoje delo Bela kava in posipanec prejela Unescovo nagrado za mir in strpnost, je postala ena najbolj znanih pisateljic nemškega govornega področja. Snov za svoja dela črpa iz lastnih dogodivščin in z intervjuvanjem ljudi, ki izpopolnjujejo njene zgodbe (tako je poletje 2005 preživela v domu za mlade brezdomce v Bukarešti za knjigo Träume wohnen überall (Sanje živijo povsod), jeseni 2006 je z avtomobilom prečkala mejo med ZDA in Mehiko in se tako v knjigi Der Baum der Tränen dotaknila problema ilegalnih mehiških prebežnikov itd.). Za mlade piše o sodobnih političnih vprašanjih in o drugačnosti. Poročena je z Vietnamcem in ima dva sinova.

Za več informacij o pisateljici in njenih knjigah obiščite http://www.carolin-philipps.de/

Nagrade

  • 2000 – Unescova nagrada za mir in strpnost za knjigo Bela kava in posipanec
  • 2008 – Nagrada za avstrijsko mladinsko književnost za Der Baum der Tränen
  • 2010 – Swiss Book Star za delo Made in Vietnam
  • 2011 – Austrian Book Award za delo Wofür die Worte fehlen in Annalise Wagner Prize za delo Luise – die Königin und ihre Geschwister

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam