Bela kava in posipanec
Print Facebook Carolin Philipps

Bela kava in posipanec

20,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi manj kot 50 kosov
V košarico
Poštnina je brezplačna

Bela kava in posipanec je zgodba o rasnem razlikovanju in nestrpnosti do tujcev. Avtorica slikovito naniza drobne dogodke o fantu, ki ga sošolci zasmehujejo zaradi barve kože, in pokaže, da je lahko marsikdo ožigosan glede na svoj zunanji izgled.

 
Sammy, desetletni nemški deček, se od svojih vrstnikov razlikuje le po barvi kože. Temnejša je, zato ga otroci kličejo Bela kava. Njegova starša sta ušla vojni v Afriki, a tudi v Nemčiji črna družina nima miru. Sammy je rojen v Nemčiji, odrašča kot drugi nemški otroci in bi rad le v miru hodil v šolo, igral klavir in imel prijatelje. Na dan, ko vsi slavijo združitev dveh Nemčij, ko se Sammy veseli ognjemeta in praznovanja, pa se nekaj mladih objestno znaša nad priseljenci in tako v Sammyjevo sobo skozi okno prileti ognjena 'molotovka'. Sammy je doma sam in komaj reši medvedka. Ne razume, zakaj vse to sovraštvo. In sprašuje se, le kako bi se počutil pegasti sošolec Boris, če bi njega klicali Posipanec.

Prevod: Tamara Bosnič
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Nemčija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 149 strani
Dimenzije: 130 mm x 190 mm x 12 mm
ISBN 13: 9789616630788
Datum izdaje: april 2009

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam