Chris Voss

(Avtor)

Chris Voss je bil pred letom 2008 pogajalec pri ugrabitvah pri Zveznem preiskovalnem uradu (FBI), pa tudi predstavnik FBI-ja za pogajanja o talcih v delovni skupini za talce Sveta za nacionalno varnost. Pred tem je služil kot glavni krizni pogajalec za newyorški oddelek FBI. V svoji vladni karieri je kot strokovnjak za ugrabitve zastopal tudi vlado ZDA na mednarodnih konferencah.

Med Chrisovim 24-letnim mandatom v uradu se je v umetnosti pogajanja usposabljal ne le pri FBI, temveč tudi na Scotland Yardu in Harvard Law School. Je tudi prejemnik nagrade generalnega državnega tožilca za odličnost pri kazenskem pregonu in nagrade združenja agentov FBI za ugledne in vzorne službe.

Chris je poučeval poslovna pogajanja v programu MBA kot pomožni profesor na poslovni šoli Marshall Univerze v južni Kaliforniji in na poslovni šoli McDonough na univerzi Georgetown. Poučeval je poslovna pogajanja na Univerzi Harvard, predaval  na Kellogg School of Management na Univerzi Northwestern, The IMD Business School v Lausanni v Švici in Goethe School of Business v Frankfurtu v Nemčiji. 

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam