Marjolijn Hof

Marjolijn Hof

(Avtor)

Marjolijn Hof se je rodila leta 1956 v Amsterdamu. Njen oče je bil psiholog, umetnik in zbiralec umetniških predmetov. Že v rani mladosti je zelo rada risala in pisala knjige – prvo gledališko igro je napisala v osnovni šoli. Študirala je knjižničarstvo in kasneje obiskovala šolo kreativnega pisanja. Skoraj dvajset let je delala kot knjižničarka, leta 1999 pa se je povsem posvetila pisanju. Piše pesmi za odrasle, gledališke igre in zgodbe za otroke. Leta 2011 je bilo njeno delo Majna možnost adaptirano v film pod naslovom Patatje War, ki je prav tako prejel veliko nagrad.
 

Nagrade

  • 2007 – Gouden Uil Jeugdliteraturprijs (zlata sova, ki jo podeljuje stroka), Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer (zlata sova, ki jo podeljujejo mladi bralci) in Gouden Griffel (zlato pero) za delo Majhna možnost
  • 2009 – Nominacija za Gouden Uil Jeugdliteraturprijs za delo Mama številka nič
  • 2010 – Nominacija za Vlaamse Kinderen Jeugdjury in Kerntitel Jonge Jury za delo Mama številka nič
  • 2014 – Woutertje Pieterse Prijs za delo De regels van drie

Bibliografija

najpomembnejša in najnovejša dela:
  • De bloem van de buurt – 1999
  • Het panterdeestje – 2000
  • Toeter – 2001
  • Vliegen – 2002
  • Vliegen – verstoppen – 2002
  • Anien – 2002
  • Bing wil slapen – 2003
  • Kleuren speuren – 2003
  • Maks moet! – 2004
  • Majhna možnost (Een kleine kans) – 2006
  • Privacy – 2006
  • Stokstaartjes – 2006
  • Oversteken – 2007
  • Mama številka nič (Moeder nummer nul) – 2008
  • Als niemand kijkt – 2009
  • Moj dedek in jaz in pujsa Babi (Mijn opa en ik en het varken Oma) – 2011 
  • Zwaan laat het waaien – 2011
  • De regels van drie – 2013 
 



Pravila treh

Pravila treh

Marjolijn Hof

Mama številka nič

Mama številka nič

Marjolijn Hof

Majhna možnost

Majhna možnost

Marjolijn Hof