Milanka Fabjančič

Milanka Fabjančič

(Ilustrator)

Milanka Fabjančič, rojena 1981 v Ljubljani. Leta 2000 končala gimnazijo Poljane z zlato maturo, 2001 naredila sprejemne izpite za smer Slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost pri profesorju Hermanu Gvardjančiču. Diplomirala leta 2006 z risanim filmom 'Striček in Psiček' pod mentorstvom profesorja Milana Eriča. Istega leta vpiše magistrski študij, prav tako pri prof. Eriču, kjer pripravlja daljšo verzijo risanke 'Striček in Psiček' ter t.i. 'postavljivo slikanico' z vsebinskim nadaljevanjem risanke. 
Mlada ilustratorka je tudi kreativni vodja blagovne znamke Ha ha!, v kateri sta s slikarjem Miho Pernetom združila svoj ustvarjalni svet. Najraje riše s svinčnikom. In to s tehničnim, tistim na mince, saj ga ni potrebno šiliti. Največ riše z roko, vešča pa je tudi programa Photoshop, ta ji omogoči, da v vizualno podobo lahko prevede ves svoj domišljijski svet.

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam