Morris Gleitzman

Morris Gleitzman

(Avtor)

Morris Gleitzman se je rodil leta 1953 v Sleafordu v Angliji, potem pa se je njegova družina leta 1969 preselila v Avstralijo. Selitev je za mladega knjižnega molja pomenila tako velik kulturni šok, da več kot eno leto v roke ni prijel nobene knjige. Počasi pa se je v njem prebudila želja po pisanju, zato se je vpisal na tečaj kreativnega pisanja. Deset let je trajalo, da je zasijala njegova zvezda in danes velja za enega najuspešnejših avstralskih pisateljev. Diplomiral je na Canberra College of Advanced Education in kariero kot pisatelj začel s pisanjem scenarijev. Njegov humorni način pisanja privlači tako mlade kot tudi starejše. Njegova dela so prejela več nagrad in bila prevedena v številne jezike.




Nagrade

  • 1992 – Finalist za Children's Book Council of Australia Book of the Year Award (Younger Readers) za delo Misery Guts
  • 1993 – Bilby Award in CROW Award za delo Blabber Mouth
  • 1994 – CROW Award za delo Sticky Beak
  • 1997 – COOL Award za delo Belly Flop
  • 1998 – Bilby Award in COOL Award in finlist za KOALA Award in YABBA Award za delo Bumface
  • 2001 – Yabba Award (Older Readers) za delo Toad Rage
  • 2008 – Finalist za Astrid Lindgren Memorial Award
  • 2009 - Children's Book Council of Australia Book of the Year Award za delo Potem

Bibliografija

  • The Other Facts of Life – 1987
  • Two Weeks with the Queen – 1987
  • Misery Guts – 1991
  • Worry Warts – 1992
  • Blabber Mouth – 1993
  • Sticky Beak – 1994 
  • Puppy Fat – 1995
  • Second Childhood – 1995 
  • Other Facts of Life
  • Belly Flop – 1996 
  • Water Wings – 1997 
  • Bumface – 1998 
  • Gift of the Gab – 1999 
  • Self Helpless – 2000 
  • Toad Rage – 2000 
  • Adults Only – 2001 
  • Deadly! – 2001 
  • Boy Overboard – 2002 
  • Toad Heaven – 2003 
  • Teacher's Pet – 2004 
  • Toad Away – 2004 
  • Girl Underground – 2005 
  • Worm Story – 2005 
  • Aristotle's Nostril – 2006 
  • Nekoč (Once) – 2006 
  • Doubting Thomas – 2007 
  • Toad Surprise – 2008
  • Give Peas a Chance – 2008 
  • Potem (Then) – 2009 
  • Grace – 2009
  • Zdaj (Now) – 2010
  • Tickled Onions – 2010
  • Too small to Fail – 2011
  • Pizza Cake – 2011
  • Tedaj (After) – 2012
  • Extra Time – 2013 
Morda

Morda

Morris Gleitzman

Kmalu

Kmalu

Morris Gleitzman

Tedaj

Tedaj

Morris Gleitzman

Zdaj

Zdaj

Morris Gleitzman

Potem

Potem

Morris Gleitzman

Nekoč

Nekoč

Morris Gleitzman