Berenikini kodri
Print Facebook Aksinja Kermauner

Berenikini kodri

Trda vezava razprodana!
  • Bele vrane 2008, Mladinska knjižnica v Münchnu (White Ravens 2008, Internationale Jugendbibliothek München)

Vzporedni zgodbi, dva svetova: klasični, ki temelji na moralnih vrednotah, in postmoderni, v katerem veljajo le materialne dobrine, brezobzirna uspešnost in čim hitrejši pretok informacij. Vse to je spretno skrito za napeto zgodbo, ki nagovarja bralca v slengu mladih ter se plete okrog najstniških namišljenih in eksistencialnih problemov. Roman opozarja na pozitivne moralne vrednote pri odraščajoči mladini brez nadležnega pedagoškega kazalca. Poleg tega pa spodbuja k spoznavanju in razumevanju drugačnosti ter osmišljenju našega bivanja.
Anina je dijakinja prvega letnika gimnazije. Posledica albinizma so njeni prekrasni beli lasje – in okvarjen vid. Selitev od preveč zaščitniške matere iz idilične vasi k dedku v veliko mesto jo potegne v začarani krog zabave, alkohola, prve ljubezni in celo mamil. Tu je tudi razvajeni dijak Nik, sin bogatih staršev, ki je poln cinizma in prezira do vrednot naše družbe, na robu kriminala in mamil. Ko spozna Anino, je to zanj svojevrsten izziv. S prijateljem stavi, da jo bo osvojil. Preplet astrološke zgodbe o egiptovski kraljici Bereniki in njenem ozvezdju z realno pripovedjo obeh junakov daje romanu pravljični čar.

Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 186 strani
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 15 mm
ISBN 10: 9616630067
Datum izdaje: december 2006

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam