Črna kraljica
Print Facebook Michael Morpurgo

Črna kraljica

25,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Billy kmalu po selitvi v novo hišo spozna, da ima sila nenavadno sosedo, ki jo vsi kličejo Črna kraljica. Ves čas je oblečena v črna oblačila, kot bi ravno prišla s pogreba, sledi ji črn maček, na glavi ima nenavaden črn klobuk in večino časa preždi v svoji hiši. Nekega dne jo Billyju zagode sestrin zajček Prijateljček – lump se namreč izgubi. In to kam? Na sosedin vrt! To mu pove kar Črna kraljica sama, ko mu z zajcem pobinglja čez ograjo. Od blizu je še bolj čudaška in Billy se boji, da ga bo uročila ali kaj podobnega. Potem pa mu predlaga nekaj nepredstavljivega. Bi poskrbel za njenega mačka, medtem ko je ne bo doma? Prav, ampak Billy se ne more upreti, da ne bi pokukal tudi v notranjost hiše, čeprav mu je to prepovedala. Vsepovsod vidi šahovnice. Kdo je pravzaprav Črna kraljica in kakšno igro igra?

O DELU

V nasprotju s sodobnimi avtorji se Michael Morpurgo v svojih delih redko posveča sodobnim družinskim tematikam, kot so ločitev, neprimerni starševski prijemi ali družbeno-socialne težave odraščajočih otrok. Namesto tega neguje brezčasne vrednote, kot so stoičnost, pogum in zaupanje. Skozi prepričljive otroške junake, kakršen je Billy, avtor potrjuje, da so te vrednote še vedno pomembne in v današnji družbi tudi zelo potrebne.

Ilustrator: Tony Ross
Prevod: Brigita Orel
Kategorije: Prvo triletje OŠ, Drugo triletje OŠ
Poreklo: Velika Britanija
Priporočena starost: 8+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 92 strani
Dimenzije: 150 mm x 214 mm x 12 mm
ISBN 13: 9789612723200
Datum izdaje: november 2018

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam