-10% popusta v času sejma. Vpišite kodo KNJIZNISEJEM10
Dekle kot Tisa
Print Facebook Sonja Merljak Zdovc

Dekle kot Tisa

23,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi manj kot 50 kosov
V košarico
Poštnina je brezplačna

 

Roman Dekle kot Tisa je hkrati strastna ljubezenska romanca mladega para iz kulturno mešanega okolja, temelječa na osebni izkušnji, in zgodovinska drama o času razpadanja Jugoslavije konec devetdesetih let dvajsetega stoletja, ki ga je najbolj boleče doživljala generacija mladostnikov, ki so bili v tistem času kandidati za nabornike v JLA. Po obeh plateh z življenjsko izrisano pripovedjo in z razvidno, linearno in premišljeno grajeno zgodbo bogati dva različna žanra, ki sta v naši sodobni knjižni produkciji izrazito nerazvita.

 

Radoživa in romantična slovenska študentka Csilla med poletnim oddihom pri sorodnikih v Vojvodini, od koder je doma njena mama, spozna Andrása, k umetnosti nagnjenega vojvodinskega Madžara. Med njima se splete strastna ljubezenska vez, srečo erotične energije polnega mladega para pa skali novica o vojni, ki je izbruhnila na ozemlju nekdanje Jugoslavije in je tako marsikomu prekrižala načrte in želje. Na preizkušnji ni le njuna zvestoba, temveč tudi moč ljubezenskega čustva, neustavljivi in zasopli stroj zgodovine pa nenehno grozi, da ju bo zmlel v svojem kolesju. Novo zgodovino dobivata tako država kot njuna ljubezen …

 

 

 

Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 180 strani
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 18 mm
ISBN 13: 9789616630580
Datum izdaje: avgust 2008

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam