Dekle v zelenem - Krila nad Delftom
Print Facebook Aubrey Flegg

Dekle v zelenem - Krila nad Delftom

Trda vezava razprodana!

To je topla ljubezenska zgodba, zgodba o odraščanju in ne nazadnje tudi zgodovinska pripoved. Avtor je delo zastavil večplastno, postavil ga je v zgodovinsko okolje, nenaklonjeno ženskam in katoličanom. Lotil se je obravnave številnih problematik: dogovorjene poroke, hude bolezni, izdajstva, vzgoje, verskih vprašanj. Kljub temu teče zgodba gladko in napeto, bralca pa navduši Louisin način razmišljanja, njena sla po znanju astronomije, umetnosti in filozofije. Krila nad Delftom je prva knjiga Louisine trilogije. Sledita ji Mavrični most in V orlovih krempljih. Vsa tri dela povezuje Louisin portret, dogajajo pa se v različnih časovnih obdobjih: druga knjiga v času francoske revolucije, tretja v obdobju nacizma in druge svetovne vojne.

Holandsko mesto Delft je bilo v 17. stoletju središče holandskega slikarstva in keramične obrti. Louisa, mlado svobodoljubno in bistro dekle iz premožne keramičarske družine, je tik pred dogovorjeno poroko, zato njen oče naroči priznanemu slikarju, naj naslika njen portret. Čeprav vrstnik, ji njen ženin ni všeč. Med slikanjem se naveže na slikarjevega pomočnika Pietra, katoličana. Zaradi odnosa protestantov do katoličanstva v tistem času čakajo Louiso in Pietra neprijetne preizkušnje, ki pripeljejo do presenetljivega konca.

Prevod: Franjo Jamnik
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Irska
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 192 strani
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 18 mm
ISBN 10: 9616506838
Datum izdaje: april 2006

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam