Dežela belega oblaka
Print Facebook Janja Vidmar

Dežela belega oblaka

19,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi manj kot 50 kosov
V košarico
Poštnina je brezplačna

V kraju na severu južnega otoka Nove Zelandije vsak december poteka tekmovanje s kanuji. Decembra je na Novi Zelandiji namreč poletje. Deček Mawaki želi zmagati, po zmagi ga bodo namreč klicali Tangaroa, bog morja, tako kot dedka. Ko hiti proti cilju pa opazi stisko kita grbavca, okrog katerega se je ovila ribiška mreža. Rad bi mu pomagal, vendar ali bi bil pripravljen za to žrtvovati svojo zmago na tako pomembnem dogodku?

O delu

Gre za tretjo knjigo iz serije Okrog sveta; prvo, V puščavi, in drugo, Prijatelja, so kot kakovostni prepoznali tudi v letošnjem „Priročniku za branje kakovostnih mladinskih knjig“ in jima podelili zlato hruško.

Ideja zbirke je, da mlade bralce skozi kratke, enostavne zgodbice popelje na različne, oddaljene konce sveta, med otroke različnih narodnosti oziroma ljudstev in jim predstavi (in približa) delček njihovega življenja ter tako širi obzorja. Kompozicija zgodb kljub kratkosti temelji na pomembnem obratu, zgodbe so torej ravno prav napete in privlačne ter lepo zaokrožene. Knjige so opremljene tudi z zemljevidom in dvema poučno naravnanima rubrikama: v eni je predstavljenih nekaj izrazov, ki jih uporablja predstavljeno ljudstvo, v drugi, Ali veš, da …, pa je nanizanih nekaj (preverjenih) dejstev oziroma zanimivosti, povezanih z okoljem ali načinom življenja junakov.

Tretja knjiga bralca popelje med Maore, na morje, kjer se odvija napeta kanuistična tekma med dvema dečkoma, na kateri ne manjkajo niti kiti; tako kot prejšnji dve, tudi ta nevsiljivo promovira vrednote prijateljstva in solidarnosti.

Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.

Ilustrator: Suzana Bricelj
Kategorije: Igroknjige, Slikanice, Prvo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
Zvrst knjige: Slikanica
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 24 strani
Dimenzije: 175 mm x 175 mm x 10 mm
ISBN 13: 9789612722128
Datum izdaje: september 2016

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam