Kjer veter spi
Print Facebook Damijan Šinigoj

Kjer veter spi

20,95 EUR (mehka vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna
26,95 EUR (trda vezava)
Pošlji povpraševanje
Poštnina je brezplačna

VSEBINA

Jamarski pripravnik Blaž in popolna začetnica Irena se na lastno pest odpravita v jamo, a se avantura, ki naj bi se končala z nekaj dobrimi selfiji, kmalu sprevrže v boj za preživetje. Pogrešan pa je tudi gozdar, ki ga reševalne ekipe na terenu že iščejo …

O DELU

Kaj dobimo, ko izkušen avtor, ki je hkrati tudi izkušen jamar, postavi dogajanje svojega novega mladinskega romana v jamo? Napeto, prepričljivo napisano pustolovko! Damijan Šinigoj je svojemu odlično sprejetemu romanesknemu mladinskemu prvencu Iskanje Eve pridružil polnokrvno pustolovko, ki se zvečine dogaja v jami, torej v okolju, ki ga Šinigoj kot vrhunski jamar pozna kot lasten žep. Posledično so opisi izjemno prepričljivi, prav tako pa tudi vse dogajanje povezano z iskanjem in reševanjem pogrešanih oseb. Kjer veter spi je zares napeta in tudi kompozicijsko razgibana knjiga, v kateri se srečata dve liniji – v eni gre bralec po sledeh pogrešanega uslužbenca Zavoda za gozdove, v drugi sledi fantu in dekletu, ki si hočeta privoščiti pustolovščino, a se le-ta kmalu prevesi v dramo. Kjer veter spi je roman za najstnike, ki pa zna brez dvoma v (svoje) globine zmamiti tudi odraslega bralca.

Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Knjižno delo je prejelo nagrado desetnica 2021, nominacijo za večernico in uvrstitev med bele vrane 2021.

Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Slovenija
Zvrst knjige: Pustolovski roman, Mladinski roman
Priporočena starost: 12+
 
Vezava: mehka vezava
Obseg: 216 strani
Dimenzije: 130 mm x 200 mm x 19 mm
ISBN 13: 9789612724771
Datum izdaje: julij 2021
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 205 strani
Dimenzije: 135 mm x 200 mm x 22 mm
ISBN 13: 9789612723859
Datum izdaje: marec 2020

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam